Παρασκευή 21 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΥΝΑΙΚΕΣ
Το κράτος μάς οφείλει

Μπροστά της θα βρει η κυβέρνηση και τις γυναίκες, στην προσπάθεια που κάνει να προωθήσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια. Αντιπροσωπεία 16 οργανώσεων τόνισε χτες στους «εκπροσώπους» του υφυπουργού Ρ. Σπυρόπουλου (σ.σ. ο ίδιος επικαλέστηκε ανειλημμένες υποχρεώσεις, για να μη συναντηθεί μαζί τους) ότι: το κράτος οφείλει ήδη στις γυναίκες την εφαρμογή στην πράξη μιας σειράς δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί και δεν έχουν εφαρμοστεί.

Οι γυναικείες οργανώσεις τόνισαν ιδιαίτερα, την ανάγκη να κατοχυρωθεί, να επεκταθεί και να εξασφαλιστεί για όλες, ο δημόσιος χαρακτήρας της Κοινωνικής Ασφάλισης, ενώ όπως επισήμανε η εκπρόσωπος της ΟΓΕ Κ. Μπουντούρογλου, η Κοινωνική Ασφάλιση συνδέεται με θέματα Υγείας και Πρόνοιας και η επερχόμενη ανατροπή της δεν είναι ανεξάρτητη από την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων. Υπογραμμίστηκε επίσης από τις εκπροσώπους των γυναικείων οργανώσεων ότι οι πρώτες που θα πληγούν από την ανατροπή θα είναι οι γυναίκες. Ηδη το 70% δουλεύει με καθεστώς μερικής απασχόλησης, μεγάλος αριθμός δουλεύει επίσης χωρίς ασφάλιση, ενώ προβλήματα στην ασφάλιση αντιμετωπίζουν και οι αγρότισσες, λόγω των μεγάλων ασφαλιστικών εισφορών. Τέλος, θίχτηκε, η ανάγκη της διεύρυνσης ασφαλιστικών, υγειονομικών και κοινωνικών παροχών και για τις ευπαθείς ομάδες (γυναίκες με ειδικές ανάγκες, χήρες, διαζευγμένες χωρίς ασφάλιση, μονογονεϊκές οικογένειες).

Τέλος, αναρμόδια να εκπροσωπήσει όλες τις γυναίκες έκριναν την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Α. Καραμάνου και κατήγγειλαν τα όσα απαράδεκτα ανακοινώθηκαν στην ημερίδα που είχε οργανώσει η ίδια. Οπως είπε, μάλιστα, στο «Ρ» η πρόεδρος της ΟΓΕ Κ. Μπουντούρογλου: «η πενταετής διαφορά δεν είναι διάκριση φύλου, αλλά η ελάχιστη αναγνώριση της ανισότιμης θέσης της γυναίκας στη χώρα. Αν πιάσουμε τους δείχτες της εργασίας, της ασφάλισης, της μόρφωσης κ.ά., μετά θα παραιτηθούμε από το αίτημα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ