Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ
Παρεμβάσεις ενάντια στην επίθεση στην κυριακάτικη αργία

Από την παρέμβαση στο κατάστημα της «Lidl» στα Ανω Λιόσια
Από την παρέμβαση στο κατάστημα της «Lidl» στα Ανω Λιόσια
Παρέμβαση ενάντια στην κυριακάτικη λειτουργία του καταστήματος «Lidl» στα Ανω Λιόσια έκανε την περασμένη Κυριακή, για τρίτη συνεχόμενη βδομάδα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής. «Αντιπεριφέρεια και δήμος, με την απόφαση για λειτουργία ορισμένων καταστημάτων τις Κυριακές, "στρώσανε το έδαφος" για να ανοίξουν στη συνέχεια πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ, τσακίζοντας τους εργαζόμενους και τους μικρούς επαγγελματίες», σημειώνει το Σωματείο και καλεί τους εργαζόμενους να πάρουν μαζικά μέρος στην εργατική διαφορά που έχει οριστεί την Τετάρτη 1/7, στις 11 π.μ., στην Επιθεώρηση Εργασίας Ανω Λιοσίων.

Σε κινητοποίηση έξω από κατάστημα της ίδιας αλυσίδας καλεί την Κυριακή 28/6, στις 10.30 π.μ., ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λευκάδας - Βόνιτσας. «Δεν είναι η πρώτη φορά στο νησί που μεγάλα σούπερ μάρκετ ανοίγουν τις Κυριακές», σημειώνει το Σωματείο και προειδοποιεί ότι η «Lidl», με την απόφασή της να λειτουργήσει το κατάστημά της όλες τις Κυριακές έως 31/10, «θα ανοίξει τον δρόμο για το άνοιγμα» και άλλων μεγάλων αλυσίδων. Ο αγώνας αυτός, τονίζει το Σωματείο, «αφορά όλους τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αφορά τους γονείς, τους συζύγους, τα αδέρφια που έχουν δικό τους άνθρωπο να εργάζεται στον κλάδο. Αφορά τον αυτοαπασχολούμενο που τον τσακίζουν με τους φόρους, που δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα μεγαθήρια, που δεν μπορεί να αντέξει τη δουλειά από το πρωί έως το βράδυ - 7 μέρες τη βδομάδα».

Υπενθυμίζεται ότι μαζική παρέμβαση στα εμπορικά κέντρα «Smart Park» και «McArthourGlen» στα Σπάτα, όπου εκατοντάδες εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν, δίπλα στα άλλα αντεργατικά μέτρα, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, έκανε την περασμένη Κυριακή ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας. Η απόφαση της κυβέρνησης ΝΔ να ανάψει το «πράσινο φως» για τη λειτουργία των καταστημάτων στα δύο εμπορικά κέντρα όλες τις Κυριακές, από τον Μάη μέχρι τον Οκτώβρη, «διευρύνοντας» την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για το κέντρο της Αθήνας, το παραλιακό μέτωπο και άλλες περιοχές, ξεχειλίζει το ποτήρι της εντατικοποίησης...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ