Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΩΝ ΕΛΤΑ
Διαμαρτυρία για το πετσόκομμα της αποζημίωσης όσων συνταξιοδοτούνται

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία διοίκησης των ΕΛΤΑ στην Αθήνα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από τα κεντρικά γραφεία διοίκησης των ΕΛΤΑ στην Αθήνα
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά γραφεία της διοίκησης της εταιρείας στην Αθήνα πραγματοποίησε χτες ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων ΕΛΤΑ (ΠΣΣ ΕΛΤΑ), ενάντια στην απόφαση για μείωση της αποζημίωσης των εργαζομένων που συνταξιοδοτούνται.

Ο ΠΣΣ ΕΛΤΑ τονίζει πως η διοίκηση «δεν αποδίδει ως οφείλει, βάσει της ισχύουσας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ολόκληρη την αποζημίωση», καθώς εν μέσω καραντίνας έλαβε απόφαση «που προβλέπει μείωση στο μισό της αποζημίωσης των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται και μάλιστα αναδρομικά από την 1/1/2019». Επιπλέον καταγγέλλεται ότι η διοίκηση των ΕΛΤΑ έχει δηλώσει στην Εφορία ότι έχει καταβάλει ολόκληρο το ποσό της αποζημίωσης...

Να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, στον οποίο είχε σταλεί σχετική επιστολή από τον Πανελλήνιο Σύλλογο, στην οποία ζητούνταν και σχετική συνάντηση, όχι μόνο δεν απάντησε, αλλά... εξαφανίστηκε, αποφεύγοντας να συναντηθεί χτες με το ΔΣ του ΠΣΣ ΕΛΤΑ. Αντί αυτού, έγινε συνάντηση με δύο γενικούς διευθυντές που κατέγραψαν το σχετικό αίτημα. Με νέα ανακοίνωσή του ο Σύλλογος ζητά άμεσα συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο.

Στη συγκέντρωση μίλησε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΠΣΣ ΕΛΤΑ, Γιώργος Πεπόνης, ενώ εκ μέρους της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων χαιρέτισε ο Δήμος Κουμπούρης, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην ομιλία του, ο Γ. Πεπόνης τόνισε πως οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να δεχτούν την απόφαση της διοίκησης για κόψιμο της αποζημίωσης, ενώ πρόσθεσε ότι «στο taxisnet τα ΕΛΤΑ έχουν ανεβάσει ότι έχουν καταβληθεί και τα 30.000 ευρώ της αποζημίωσης σε κάθε νέο συνταξιούχο. Το ίδιο αναφέρουν και στον ισολογισμό των ΕΛΤΑ. Αυτά τα χρήματα, όμως, δεν τα έδωσαν και προκαλούν πρόβλημα», εμφανίζουν τους συνταξιούχους να έχουν πάρει χρήματα που δεν τους δόθηκαν.

Στον χαιρετισμό του, ο Δ. Κουμπούρης τόνισε, ανάμεσα σε άλλα: «Η Συντονιστική Επιτροπή είναι η δύναμή μας. Είμαστε εδώ, συμπαραστεκόμαστε, γιατί πιστεύουμε ότι ο αγώνας είναι κοινός, γιατί θεωρούμε πως ό,τι έχει πάρει ο εργαζόμενος από τη δουλειά του, ό,τι πήρε ο συνταξιούχος στη σύνταξή του, είναι πολύ λίγο από αυτά που έχει προσφέρει». «Οταν λέμε ότι ο δρόμος του αγώνα είναι μονόδρομος, το εννοούμε!», υπογράμμισε. «Πληρώσαμε πολλά στη ζωή μας. Δεν πρέπει να πληρώσουμε άλλα. Αγωνιζόμαστε και διεκδικούμε ό,τι μας έχουν αφαιρέσει (...), δεν το χρωστάμε σε δανειστές, δεν το χρωστάμε σε κυβερνήσεις, δεν το χρωστάμε σε διοικήσεις, δεν το χρωστάμε σε κανένα».

Ηράκλειο: Παρέμβαση για τις τεράστιες καθυστερήσεις στην απονομή συντάξεων

Στο μεταξύ, τις τεράστιες καθυστερήσεις που καταγράφονται στην επεξεργασία των αιτήσεων συνταξιοδότησης και στην καταβολή τους έθεσε αντιπροσωπεία της Ενωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου σε παρέμβασή της στον διευθυντή στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Εσταυρωμένο.

Ο πρόεδρος της Ενωσης, Ανδρέας Κριαράς, σημείωσε: «Οι συνταξιούχοι συνεχίζουν να δοκιμάζονται από την πολύχρονη καθυστέρηση στην απονομή συντάξεων και από την εφαρμογή όλων των αντιλαϊκών νόμων που έχουν κατεδαφίσει την Κοινωνική Ασφάλιση. Μόνο στο νομό Ηρακλείου, υπάρχουν 7.000 δικαιούχοι κύριων συντάξεων και 15.000 επικουρικής που περιμένουν μέχρι και τέσσερα χρόνια για να λάβουν τη σύνταξή τους, κύρια, επικουρική ή χηρείας».

Παράλληλα, αναδεικνύοντας τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί όσον αφορά το προσωπικό, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Την τελευταία εικοσαετία δεν έχει γίνει καμία πρόσληψη και από τους 180 υπαλλήλους έχουν μείνει 70 και στην έκδοση των συντάξεων μόνο τρεις, που είναι επιφορτισμένοι εκτός από τις δεκάδες χιλιάδες των εργαζομένων του νομού Ηράκλειου και με τον νομό Λασιθίου και των Ανωγείων...».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ