Παρασκευή 26 Ιούνη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ
Διαμαρτυρία για τους πρώην εργαζόμενους σε «Ελευθεροτυπία» και «Ευρώπη»

Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Από τη χτεσινή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Εργασίας
Διαμαρτυρία έξω από το υπουργείο Εργασίας με αίτημα να στηριχτούν οι 850 πρώην εργαζόμενοι στην εταιρεία «Χ. Κ. Τεγόπουλος» («Ελευθεροτυπία») και οι 200 πρώην εργαζόμενοι στο πρακτορείο «Ευρώπη», που έχουν μείνει χωρίς δουλειά μετά από το «λουκέτο» στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οργανώθηκε χτες από το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και την Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε μεταφέροντας την αλληλεγγύη του ΚΚΕ ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε επίσης αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Τύπου και ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι απολυμένοι από την «Ελευθεροτυπία» περιμένουν 10 χρόνια για να εισπράξουν οφειλόμενες αποδοχές και αποζημιώσεις και ενώ ανέμεναν καταβολή κάποιου μέρους των οφειλόμενων, οι τράπεζες ALPHA και Πειραιώς άσκησαν ανακοπή κατά του πίνακα διανομής. Αντίστοιχα, οι πρώην εργαζόμενοι στην «Ευρώπη», μετά το «λουκέτο» στο πρακτορείο και τη μεταφορά του έργου του στο πρακτορείο «Αργος», παραμένουν εδώ και 3 χρόνια χωρίς να έχουν λάβει αποζημιώσεις και χωρίς να υλοποιούνται οι δικαστικές αποφάσεις για να πιάσουν δουλειά στην «Αργος».

Οι συγκεντρωμένοι βρέθηκαν μπροστά στα «κατεβασμένα ρολά» του υπουργείου, όπως συνηθίζει η πολιτική του ηγεσία όταν απέναντί της έχει εργαζόμενους που διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Μετά από την επιμονή των συνδικάτων, αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε τελικά με την γγ του υπουργείου Αννα Στρατηνάκη, η οποία όμως δήλωσε άγνοια για τα ζητήματα... Η αντιπροσωπεία υπέβαλε τα υπομνήματα των εργαζομένων, ενώ ορίστηκε νέα συνάντηση για σήμερα.

Εργαζόμενοι στην «Αφοί Βλάχου»: Απαντούν στην ποινικοποίηση των αγώνων τους

Με 4ωρες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας στο τέλος κάθε βάρδιας στις 30 Ιούνη απαντούν οι εργαζόμενοι στην εταιρεία «Αφοί Βλάχου», στην προσπάθεια της εργοδοσίας να ποινικοποιήσει τους αγώνες τους. Σημειώνεται ότι μετά από μηνύσεις της εργοδοσίας για τις απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων το περασμένο καλοκαίρι, την Τρίτη καλούνται για απολογία στον ανακριτή ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου και Ανατ. Αττικής, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Τύπου και Χάρτου και δύο ακόμη εργαζόμενοι, μέλη της σωματειακής Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων στην επιχείρηση.

Την απόφαση για τις στάσεις εργασίας πήραν οι εργαζόμενοι σε χτεσινή τους συνέλευση, χαρακτηρίζοντας απαράδεκτη την τακτική της εργοδοσίας και προειδοποιώντας ότι «θα κλιμακώσουν ενωμένοι τον αγώνα τους εάν δεν αποσύρει η εργοδοσία άμεσα τις ανυπόστατες, ψευδείς και συκοφαντικές ενέργειες και τις μηνύσεις και δεν αποδεχτεί να συζητήσει με τη σωματειακή επιτροπή των εργαζομένων για τα αιτήματά τους».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Διαμαρτυρία για τους πρώην εργαζόμενους σε «Ελευθεροτυπία» και «Ευρώπη» (2020-06-24 00:00:00.0)
Ενωμένοι στην απεργιακή μάχη απέναντι στην τρομοκρατία και την ποινικοποίηση (2019-07-24 00:00:00.0)
Καταγγελίες του Συνδικάτου Τροφίμων - Ποτών Εύβοιας και Βοιωτίας (2019-02-06 00:00:00.0)
Απόλυση εργαζόμενης που δε δέχτηκε το ωράριο - «λάστιχο» (2014-10-07 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2007-12-11 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ