Πέμπτη 2 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στο Σύνταγμα

Στις 8 μ.μ. το αγωνιστικό ραντεβού για συνδικάτα, Ομοσπονδίες και μαζικούς φορείς

Κάλεσμα στην εργατική τάξη και τα συνδικάτα της, στους αυτοαπασχολούμενους και τις ενώσεις τους, στη νεολαία και τους συλλόγους της, στους μαζικούς φορείς, να πάρουν μαζικά μέρος στο συλλαλητήριο στις 9 Ιούλη στο Σύνταγμα, στις 8 μ.μ., ενάντια στο νομοσχέδιο - τερατούργημα για την ουσιαστική απαγόρευση των διαδηλώσεων, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

«Να αποσυρθεί τώρα! Οι απαγορεύσεις των διαδηλώσεων θα μείνουν στα χαρτιά τους! Ο εργαζόμενος λαός θα κάνει το νομοσχέδιο κουρελόχαρτο! Συνεχίζουμε να διαδηλώνουμε για το δίκιο μας ακόμα πιο μαζικά!», τονίζει στο κάλεσμά του το ΠΑΜΕ.

Και επισημαίνει: «Μετά το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, που ξεκίνησε με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση της ΝΔ δυναμώνει την καταστολή, φέρνοντας νομοσχέδιο ουσιαστικής απαγόρευσης των διαδηλώσεων και των συγκεντρώσεων.

Αυτό που δεν πέτυχαν καθ' όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζομένων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο, που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες».

«Το σύνολο των διατάξεων που περιέχονται στο νομοσχέδιο έρχεται να συμπληρώσει το κατασταλτικό οπλοστάσιο του κρατικού μηχανισμού» τονίζει το ΠΑΜΕ, αναλύοντας τις απαράδεκτες διατάξεις - λάστιχο.

«Είναι ανυπόστατο ψέμα ότι οι εργατικές - λαϊκές διαδηλώσεις ευθύνονται για το κλείσιμο των καταστημάτων», προσθέτει, επισημαίνοντας πως «κλειστά μαγαζιά υπάρχουν σε κάθε γειτονιά και σε κάθε πόλη της χώρας, χωρίς να γίνονται διαδηλώσεις. Για τα λουκέτα των μαγαζιών και για τη μειωμένη αγοραστική δυνατότητα των εργαζομένων ευθύνονται η πολιτική που σαρώνει τους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις, η ανεργία, οι ελαστικές σχέσεις και συνολικά το σύστημα της εκμετάλλευσης, που κομμάτι του αποτελεί και αυτό το νομοσχέδιο που ενισχύει την καταστολή».

«Δεν θα γίνουν οι διαδηλώσεις βόλτες του "νόμου" και του "αστυνόμου"!» τονίζει το ΠΑΜΕ. «Ξεκαθαρίζουμε στην κυβέρνηση και στις εργοδοτικές ενώσεις ότι οι εργάτες θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν πιο μαζικά και αποφασιστικά. Είναι ο μόνος δρόμος για να υπερασπιστούμε τη ζωή τη δική μας και των οικογενειών μας απέναντι στη λυσσαλέα επίθεση που δεχόμαστε καθημερινά, για το δικαίωμα στην εργασία, στην αξιοπρέπεια, το δικαίωμα για να ζούμε χωρίς τους εκμεταλλευτές που σκορπούν φτώχεια, δυστυχία, πολέμους».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Οι εμπνευστές αυτού του τερατουργήματος να γνωρίζουν πως το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα δεν πρόκειται να κάνει πίσω! Οι εργαζόμενοι θα κουρελιάσουν και αυτό το νομοσχέδιο, θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο, να μετατρέψουν τους εργασιακούς χώρους σε γκέτο και την αντίσταση σε ποινικό αδίκημα (...) Οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας δεν πρόκειται να βάλουν δοσομετρητή στη μορφή και το περιεχόμενο των αγώνων τους. Δεν θα ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντί τους.

Οι αγώνες δεν μπαίνουν στο γύψο! Δεν θα επιτρέψουμε για κανένα λόγο και με κανένα πρόσχημα να μπει σε γύψο το δικαίωμά μας να διαδηλώνουμε κατά των αντιλαϊκών μέτρων».

Μεγαλώνει καθημερινά το κύμα καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου

Την ίδια ώρα, μεγαλώνει καθημερινά το κύμα καταδίκης του κατάπτυστου νομοσχεδίου από Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες, Συνδικάτα και φορείς, από κάθε κλάδο και κάθε περιοχή της χώρας.

Συνδικαλιστικές οργανώσεις και μαζικοί φορείς καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους το νομοσχέδιο, οργανώνοντας παράλληλα πλατιά ενημέρωση και κινητοποίηση των εργαζομένων, του λαού, της νεολαίας, με πολύμορφες πρωτοβουλίες σε χώρους δουλειάς και γειτονιές.

Το αντιδραστικό νομοσχέδιο καταγγέλλουν μεταξύ άλλων:

Τα Εργατικά Κέντρα: Αθήνας, Πειραιά, Πάτρας, Αγρινίου, Αμαλιάδας, Αρτας, Βόρειου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, Ιωαννίνων, Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Λαμίας, Λάρισας, Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής, Λέσβου, Νάουσας, Λευκάδας - Βόνιτσας και Σάμου.

Οι Ομοσπονδίες: Οικοδόμων, Λογιστών, Εργαζομένων στο Φάρμακο (ΟΕΦΣΕΕ), Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, Εργαζομένων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ), Συλλόγων Υπαλλήλων Αιρετών Περιφερειών Ελλάδας (ΟΣΥΑΠΕ), Συλλόγων Εργαζομένων Υπουργείου Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

Η ΑΔΕΔΥ και πλήθος συνδικάτων από όλη τη χώρα και κάθε κλάδο.

«Λουκέτο στα μαγαζιά βάζει η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ, που μας πνίγει με φόρους, δημοτικά τέλη, χαράτσια και κατασχέσεις» τονίζει, καταγγέλλοντας το νομοσχέδιο, η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ).

«Η φωνή μας δεν φιμώνεται!», ξεκαθαρίζει σε αντίστοιχη ανακοίνωση το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), προσθέτοντας: «Τώρα περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να δυναμώσουμε τον αγώνα μας για τα σύγχρονα δικαιώματά μας στο πλευρό του εργαζόμενου λαού».

Το νομοσχέδιο καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών ενημέρωσης των εργαζομένων, το Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων προχωρά σήμερα Πέμπτη σε κινητοποίηση, στις 7 μ.μ., έξω από την έδρα του.

Σήμερα επίσης, η Ενωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου οργανώνει πικετοφορία στις 7 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Σε ανακοίνωσή της η ΠΕΑΕΑ - ΔΣΕ, σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης που όχι μόνο αψηφούσαν τις απαγορεύσεις και την κατασταλτική μέχρι φυλακής, βασανισμών και θανάτου δράση των κατακτητών και των ντόπιων συνεργατών τους, αλλά τους πολέμησαν μέχρι να απελευθερώσουν το λαό μας από την κατοχή, και έχοντας αυτή την ιστορική πείρα για την κατάκτηση και διασφάλιση των λαϊκών ελευθεριών και δικαιωμάτων, καταγγέλλουν τα κατασταλτικά, αντιλαϊκά σχέδια της κυβέρνησης και καταδικάζουν το χουντικής έμπνευσης νομοσχέδιο. Καλούμε όλους τους αγωνιστές, τους φίλους και απογόνους της ΕΑΜικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, τους επαναπατρισμένους πολιτικούς πρόσφυγες να συμμετέχουν μαζικά σε όλες τις λαϊκές - εργατικές κινητοποιήσεις με το ταξικό εργατικό κίνημα, το ΠΑΜΕ και τα ταξικά συνδικάτα, για να μην περάσει και να αποσυρθεί το κατάπτυστο κυβερνητικό νομοσχέδιο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γιάννης ΣΑΡΙΚΑΣ (2020-07-10 00:00:00.0)
Ο λαός θα ακυρώσει στην πράξη το αντεργατικό τερατούργημα! (2020-07-10 00:00:00.0)
Το μαύρο άσπρο... (2020-07-04 00:00:00.0)
Δεν θα μας κλείσουν το στόμα! (2020-02-27 00:00:00.0)
Πρωταγωνιστής (2019-11-28 00:00:00.0)
Πληθαίνουν οι καταγγελίες (2001-08-04 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ