Παρασκευή 3 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΡΥΣΤΟΣ ΕΥΒΟΙΑΣ
Μάχη με τις φλόγες μέχρι αργά χτες το βράδυ

Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ, η μάχη των πυροσβεστών με τη φωτιά που ξέσπασε χτες το μεσημέρι στο Κατσαρώνι Καρύστου. Το απόγευμα, η φωτιά όχι μόνο ήταν ανεξέλεγκτη αλλά και επικίνδυνη για τη συνέχισή της, ενώ δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο προληπτικά να υπάρξει και εκκένωση κάποιων οικισμών.

Η πυρκαγιά έκαιγε στο ίδιο σημείο που είχε ξεσπάσει άλλη φωτιά πριν από μια βδομάδα και επιχειρούσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Κάρυστο, Αλιβέρι, Χαλκίδα. Στο σημείο επιχειρούσαν, 36 πυροσβέστες με 14 οχήματα και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ από αέρος επιχειρούσε ένα ελικόπτερο. Στην περιοχή υπήρχε ένα μέτωπο το οποίο προσπαθούσαν να το θέσουν υπό έλεγχο πριν επεκταθεί.

Λίγο αργότερα, οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν, φτάνοντας τους 57 πυροσβέστες με 20 οχήματα, δυο πεζοπόρα τμήματα, δυο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Στο σημείο της φωτιάς μετέβη εκτάκτως και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ).

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στην Κνωσό, στο Ηράκλειο, η οποία ξέσπασε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες χτες στις 2 το μεσημέρι. Ειδικότερα, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην περιοχή μεταξύ του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού και του νεκροταφείου της Φορτέτσας, πίσω από την Βίλα Αριάδνη. Οι φλόγες βρέθηκαν αρκετά κοντά σε σπίτια, προκαλώντας αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής.

Για την κατάσβεση της φωτιάς βρέθηκαν στην περιοχή 6 υδροφόρα, 6 βοηθητικά οχήματα της Πυροσβεστικής, 25 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα με 12 άνδρες. Στο μεταξύ, άλλες δύο φωτιές είχαν ξεσπάσει στην Κρήτη, στην Αυγενική και στις Μαλάδες, οι οποίες σβήστηκαν από τους πυροσβέστες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ