Σάββατο 4 Ιούλη 2020 - Κυριακή 5 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Το πλαίσιο πάλης των σωματείων

Τα σωματεία παλεύουν για να μην προχωρήσει η υλοποίηση του master plan της COSCO στη βιομηχανική και λιμενική ζώνη του (π.χ. με τη δημιουργία μεγάλου ναυπηγείου στην ακτή του Περάματος - καθώς και εμπορικών κέντρων, 5άστερων ξενοδοχείων, πάρκων καινοτομίας κ.ά.). Παλεύουν ενάντια σε όλους τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς που επιβαρύνουν την περιοχή του Πειραιά, μεγαλώνουν την εκμετάλλευση, οδηγούν σε νέους κινδύνους για τη ζωή, την εργασία και τα δικαιώματά μας.

Στον αντίποδα των επιπτώσεων της ιδιωτικοποίησης, τα σωματεία διεκδικούν:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, χωρίς εργολαβικές και ελαστικές σχέσεις απασχόλησης
  • Εισόδημα για όλους τους εργαζόμενους και τους ανέργους. Υπογραφή ΣΣΕ σε όλους τους κλάδους, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διεύρυνση δικαιωμάτων. Οχι στο αίσχος των ατομικών συμβάσεων.
  • Μέτρα ουσιαστικής στήριξης στους ανέργους, για όλη την περίοδο της ανεργίας.
  • Εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς (ενίσχυση οργανικής σύνθεσης σε καράβια και λιμάνι, ουσιαστική λειτουργία Επιτροπών Υγιεινής και Ασφάλειας, επαναλειτουργία και στελέχωση του σταθμού πρώτων βοηθειών).
  • Καμία δραστηριότητα (π.χ. επισκευή πλοίων) να μη γίνεται έξω από τους χώρους που προδιαγράφονται για την υλοποίησή τους
  • Να ενταθούν οι έλεγχοι του ΣΕΠΕ και του ΚΕΠΕΚ σε όλες τις δραστηριότητες.
  • Αμεσα μέτρα για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ).
  • Ελεύθερη πρόσβαση του λαού του Πειραιά στη θάλασσα. Καμία επιχειρηματική και εμπορική δράση στους ελεύθερους χώρους. Ολοι οι χώροι (π.χ. Λιπάσματα, Αρμός) να αποδοθούν χωρίς αποζημίωση στο λαό της περιοχής και να αναπλαστούν, με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση και με βάση τις προτάσεις του εργατικού - λαϊκού κινήματος.
  • Να φύγουν η «Oil One» και τα καζάνια του θανάτου. Να ανακληθούν άμεσα όλες οι άδειες των βιομηχανιών που ρυπαίνουν την περιοχή, οι εγκαταστάσεις τους να απομακρυνθούν από κατοικημένες περιοχές.

Στο συλλαλητήριο καλούν μέχρι στιγμής: ΠΕΜΕΝ, «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ», ΠΕΕΜΑΓΕΝ, Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, ΕΝΕΔΕΠ, Πανελλαδική Ενωση Ελαιουργοσαπουνοποιών και Χημικής Βιομηχανίας Αττικής, Σωματείο Καθαριστών/στριών Πειραιά και Νήσων, Συνδικάτο Εργαζομένων στην Ιδιωτική Υγεία Πειραιά, Παράρτημα Πειραιά Ενωσης Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής, ΕΛΜΕ Πειραιά, Σύλλογος Εκπαιδευτικών ΠΕ «Νίκος Πλουμπίδης», Παράρτημα Πειραιά του Συνδικάτου Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αττικής, Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ