Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΕΕΤΕ
Συναυλία για την Αισθητική Αγωγή

Το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ) καλεί σε μουσική εκδήλωση με το συγκρότημα «Υπεραστικοί», αυτή την Παρασκευή, 10 Ιούλη, στις 20.30, στην ταράτσα του ΕΕΤΕ (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια).

Η μουσική εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον αγώνα για την Παιδεία, την καλλιτεχνική παιδεία και την Αισθητική Αγωγή, ως δικαίωμα κάθε παιδιού, κάθε μαθητή. Οπως σημειώνει το ΕΕΤΕ:

«Είμαστε αντίθετοι στην απόφαση της κυβέρνησης για την έξωση των καλλιτεχνικών μαθημάτων από το Λύκειο:

  • Βάζει τεράστια ταξικά εμπόδια στη μόρφωση όλων εκείνων των μαθητών που προσανατολίζονται σε σχετικές με την τέχνη σπουδές (Σχολές Καλών Τεχνών, Σχολές Γραφιστικής, Διακόσμησης, Αρχιτεκτονικής, Πολυμέσων, και γενικότερα όλων των τεχνών). Τα μαθήματα του Ελεύθερου και Γραμμικού Σχεδίου είναι πανελλαδικά εξεταζόμενα μαθήματα. Οι μαθητές καλούνται να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις σε μαθήματα τα οποία δεν θα έχουν διδαχτεί, με αποτέλεσμα να σπουδάζουν μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν τα φροντιστήρια. Κερδίζει η παραπαιδεία και η ιδιωτική εκπαίδευση.
  • Στερεί από τους μαθητές την απαραίτητη, την αναγκαία εκπαίδευση, για την ολόπλευρη ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους, την αισθητική τους καλλιέργεια, την ανάπτυξη της αντιληπτικής τους ικανότητας, την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης και της πνευματικής και συναισθηματικής διαμόρφωσης της προσωπικότητάς τους.
  • Οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς τέχνης.

Απαντάμε αγωνιστικά. Διεκδικούμε μαθήματα τέχνης σε όλες τις τάξεις στο δημόσιο σχολείο. Διεκδικούμε καλλιτεχνικά μαθήματα - δικαίωμα για όλους τους μαθητές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ