Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΤΟΜΕΑΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΑΕΙ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΤΗΣ ΚΝΕ
Διήμερο με συζητήσεις και νεανικά γλέντια

Διήμερο εκδηλώσεων διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στο Θεατράκι Σκάλας, με σύνθημα «Capitalism is the virus - Αλλαξε τον κόσμο, το έχει ανάγκη».

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή, οπότε έγιναν παρουσιάσεις τεσσάρων workshops, με θέματα «Υγεία, Φάρμακο και εμβόλιο», «Τηλεργασία και ψηφιακή οικονομία», «Εργατικό κίνημα στις ΗΠΑ» και «Εξελίξεις στην Ειδική Αγωγή». Στη συνέχεια έγινε προβολή βίντεο από τα Αντιιμπεριαλιστικά Διήμερα της ΚΝΕ τα τελευταία χρόνια, παράλληλα με κάλεσμα για το φετινό Διήμερο, που θα πραγματοποιηθεί στο Στόμιο της Λάρισας. Ακολούθησε συναυλία λαϊκού τραγουδιού από φοιτητικό συγκρότημα της ΚΝΕ και η βραδιά έκλεισε με πάρτι.

Τη δεύτερη μέρα ξεχώρισε η συζήτηση με θέμα «Ο καπιταλισμός είναι ο ιός» και ομιλήτρια την Ελλη Σωτηροπούλου, Γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου ΑΕΙ Ιωαννίνων της ΚΝΕ. Στην εκδήλωση αυτή, μέσα από την επικαιρότητα αναδείχθηκαν τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και η ανάγκη σήμερα για την ανατροπή του και την οικοδόμηση της νέας κοινωνίας, του σοσιαλισμού - κομουνισμού. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο κατάπτυστο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ για τις διαδηλώσεις, με την επισήμανση πως «ο λαός και η νεολαία με την πάλη τους και με την "οργανωμένη απειθαρχία" τους δεν θα συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, θα το ακυρώσουν στην πράξη, όπως έκαναν με τόσους άλλους παρόμοιους νόμους στο παρελθόν». Η Ε. Σωτηροπούλου κάλεσε τους φοιτητές και συνολικά τη νεολαία της πόλης να συμμετάσχουν μαζικά στις δράσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο νομοσχέδιο, καθώς και στις πρωτοβουλίες του ταξικού εργατικού κινήματος και των φορέων του.


Ακολούθησαν συναυλία ρεμπέτικου τραγουδιού από τοπικούς καλλιτέχνες και, τέλος, πάρτι με dj set.

Στο χώρο και τις δυο μέρες λειτούργησαν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και κοκτέιλ μπαρ.


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σήμερα η συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου (2023-12-15 00:00:00.0)
Ολόκληρο το πρόγραμμα των εκδηλώσεων (2021-07-08 00:00:00.0)
Οργανωμένη απειθαρχία στα σχέδια κυβέρνησης και ιμπεριαλιστών από την καρδιά του Αιγαίου (2021-06-26 00:00:00.0)
Διαδικτυακή συζήτηση στην πλατφόρμα του πανεπιστημίου (2020-04-03 00:00:00.0)
Πολιτικές - πολιτιστικές εκδηλώσεις της ΚΝΕ (2013-06-05 00:00:00.0)
Ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις (2000-11-14 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ