Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
Κινητοποιούνται σήμερα για τα επαγγελματικά τους δικαιώματα

Σε κινητοποίηση στο υπουργείο Παιδείας προχωρούν σήμερα Τετάρτη φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (ΠαΔΑ), διεκδικώντας την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων.

Θυμίζουμε ότι μετά τις συγχωνεύσεις των ΑΕΙ δόθηκε η δυνατότητα στις Σχολές Μηχανικών των πρώην ΤΕΙ να επεκτείνουν τα έτη σπουδών τους σε πέντε, και κατόπιν εξέτασης του προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος χωριστά, από μια ειδική επιτροπή, να αποφασιστεί αν θα αντιστοιχιστούν με τα Τμήματα των Πολυτεχνείων. Ωστόσο, η αποτίμηση από αυτήν την επιτροπή έχει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ, αλλά και άλλων ΑΕΙ, να είναι «στον αέρα» εδώ και ενάμιση χρόνο.

Εντείνεται έτσι η πολυκατηγοριοποίηση σχολών και Τμημάτων, αλλά και των αποφοίτων τους, ενώ επηρεάζονται αντίστοιχα και οι προτιμήσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων, που συμπληρώνουν αυτήν την περίοδο τα μηχανογραφικά τους.

Οι φοιτητές της Σχολής Μηχανικών του ΠαΔΑ απαιτούν να ολοκληρωθεί άμεσα η αντιστοίχισή τους με τα Πολυτεχνικά Τμήματα, για να αποκτήσουν αυτόματα και τα αντίστοιχα επαγγελματικά δικαιώματα.

Να σημειωθεί ότι με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ στη Σχολή Μηχανικών του ΠαΔΑ επισημαίνει τις ευθύνες τόσο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της σημερινής της ΝΔ, και δηλώνει ότι το ΚΚΕ «στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις τον αγώνα των φοιτητών για να σπουδάζουν ολοκληρωμένα και χωρίς εμπόδια και να δουλεύουν στο αντικείμενο που σπουδάζουν με δικαιώματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ