Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Γεμάτα ζωντάνια τα μαθητικά street event της ΚΝΕ στην Αττική

Στη Λαμπρινή
Στη Λαμπρινή
Συνεχίζονται με επιτυχία τα μαθητικά street event της ΚΝΕ, και την περασμένη βδομάδα και το Σαββατοκύριακο τη σκυτάλη πήραν οι Μαθητικές Οργανώσεις στην Αττική, που οργάνωσαν ενδιαφέρουσες και γεμάτες ζωντάνια εκδηλώσεις σε πλατείες και γειτονιές, κάτω από το κεντρικό σύνθημα: «I can't breathe. Αλλαξε τον κόσμο, το 'χει ανάγκη!».

Περιστέρι

Με πλούσιο πρόγραμμα και μεγάλη ανταπόκριση πραγματοποιήθηκε το μαθητικό street event στον πεζόδρομο του Περιστερίου, που διοργάνωσαν οι μαθητικές Οργανώσεις Περιστερίου της ΚΝΕ, το Σάββατο 4 Ιούλη.

Το πλούσιο πρόγραμμα του event ξεκίνησε με ομιλία μαθητών σχετικά με όλα τα ζητήματα που απασχολούν στα σχολεία τους, όπως για το μέτωπο ενάντια στον ρατσισμό και στα ναρκωτικά, για την ανάγκη αγωνιστικής έκφρασης των προβληματισμών των μαθητών, καθώς και για την πείρα από τους αγώνες που δόθηκαν το προηγούμενο διάστημα στα σχολεία της περιοχής.

Πραγματοποιήθηκαν πολλές δραστηριότητες, με το παιχνίδι «Αδύναμος κρίκος» να κερδίζει τις εντυπώσεις και ο χαμένος του παιχνιδιού να «μπουγελώνεται». Ακολούθησε χιπ χοπ συναυλία με τον Φρανκ.

Γέρακας

Αντίστοιχα, street event των μαθητικών Οργανώσεων Γέρακα, Παιανίας, Κορωπίου της ΚΝΕ έγινε στον Γέρακα.

Στον Πειραιά
Στον Πειραιά
Οι δραστηριότητες ξεκίνησαν με το graffiti workshop, στο οποίο οι μαθητές συμμετείχαν με ενθουσιασμό, πήραν και οι ίδιοι τα σπρέι και δημιούργησαν σκίτσο με θέμα «I can't breathe». Ακολούθησε επίδειξη γυμναστικής στο χώρο του πάρκου, ενώ λειτούργησε και χώρος για τις μικρότερες ηλικίες μαθητών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε το μουσικοθεατρικό δρώμενο που ετοίμασαν μαθητές από την Παιανία με την τεχνική του θεάτρου της επινόησης, μέσα από το οποίο απέδωσαν το σύνθημα του street event. Πρόβαλαν βίντεο που έφτιαξαν με αφορμή τα πρόσφατα γεγονότα στις ΗΠΑ, ενώ η διαδραστική συζήτηση, που ακολούθησε, για το σύστημα που δεν αφήνει τους μαθητές «να αναπνεύσουν», έστειλε το αισιόδοξο μήνυμα ότι ο κόσμος αυτός θα αλλάξει και τόνισε την ανάγκη να ισχυροποιηθεί η ΚΝΕ. Η βραδιά έκλεισε με dj set από τους «Rap Lab».

Νέο Ηράκλειο

Στην πλατεία του Νέου Ηρακλείου συγκεντρώθηκαν οι μαθητικές Οργανώσεις Νέου Ηρακλείου, Νέας Ιωνίας και Νέας Φιλαδέλφειας.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με χαιρετισμό μαθητή και βραβεύτηκαν οι νικήτριες ομάδες των τουρνουά μπάσκετ και ποδοσφαίρου που είχαν διεξαχθεί το προηγούμενο διάστημα με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Ο δημοσιογράφος Νίκος Αγγελίδης απάντησε σε ερωτήσεις των μαθητών σε σχέση με τον ιστορικό ποδοσφαιρικό αγώνα ΑΕΚ - Παρτιζάν, που έστειλε ισχυρό μήνυμα καταδίκης της ιμπεριαλιστικής επέμβασης των ΗΠΑ και της ΕΕ το 1999 στη Γιουγκοσλαβία. Ακολούθησαν διαδραστική συζήτηση με θέμα τον στίχο του Μπ. Μπρεχτ «Η πραγματικότητα είναι εκεί και σε περιμένει, θέλει να αλλάξει, άλλαξέ την», αλλά και παιχνίδι ερωτήσεων με τίτλο «Ελευθερώνοντας τον σκλάβο». Μάλιστα, οι ομάδες που συμμετείχαν θα ανανεώσουν το ραντεβού τους για τον τελικό, αυτή την Κυριακή στην πλατεία της Ν. Φιλαδέλφειας.

Στο Ιλιον
Στο Ιλιον
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον στους συμμετέχοντες αλλά και τους περαστικούς προκάλεσαν οι πρωτότυπες δημιουργίες των μαθητών: Τόσο το «τείχος», ένα πρότζεκτ που παρουσίαζε την καταστολή του μυαλού που επιφέρει η χρήση των ναρκωτικών και τα κοινωνικά αίτια που οδηγούν σε αυτή, καλώντας τους μαθητές να το γκρεμίσουν για να γνωρίσουν την αγωνιστική στάση ζωής των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, όσο και ο τρισδιάστατος χάρτης που αποτύπωνε τις αμερικανοΝΑΤΟικές βάσεις στη χώρα μας και την εμπλοκή τους στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις στην περιοχή. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με συναυλία του Retro.

Λαμπρινή

Στη Λαμπρινή και στο street event της ΚΝΕ έδωσαν ραντεβού μαθητές για να συζητήσουν και να ακούσουν μουσική. Οι διαδηλώσεις στις ΗΠΑ και η προσφυγιά βρέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων.

Ιλιον

Στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στο Ιλιον, με συμμετοχή μαθητών απ' το Ιλιον, τους Αγίους Αναργύρους και το Καματερό πραγματοποιήθηκε επίσης street event της ΚΝΕ. Η συζήτηση γύρω από τη βαρβαρότητα του καπιταλισμού και η ανάγκη ανατροπής του κέντρισαν το ενδιαφέρον των μαθητών. Οι μαθητές των ΕΠΑΛ έστειλαν το δικό τους μήνυμα, φτιάχνοντας ένα γιγαντοπανό που αναδείκνυε τις αλήθειες και τα ψέματα για τα σχολεία τους. Ακολούθησε παιχνίδι «Ρουκ Ζουκ», ενώ ξεχώρισε η πρωτότυπη έκθεση για ελληνικά και ξένα ροκ τραγούδια.

Πειραιάς

Στο Ν. Ηράκλειο
Στο Ν. Ηράκλειο
Με κέφι και ζωντάνια πραγματοποιήθηκε το street event των μαθητικών Οργανώσεων Πειραιά της ΚΝΕ στο Πασαλιμάνι.

Οι μαθητικές δραστηριότητες άρχισαν με ομαδικό παιχνίδι ερωτήσεων, με ομάδες από διάφορα σχολεία του Πειραιά, ενώ στη νικήτρια ομάδα δόθηκαν από τις Οργανώσεις αναμνηστικές μπλούζες με τυπωμένο σκίτσο του Λένιν. Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με θέμα το κεντρικό σύνθημα των street events. Στη σκηνή ανέβηκε αμέσως μετά το συγκρότημα «dog in the fog», με alternative-indie rock ρυθμούς, ενώ η βραδιά έκλεισε με χιπ χοπ συναυλία με τους «Σογιούζ Καζάν», «Retro» και «Demon Fox».

Ελευσίνα

Με τη συμμετοχή μαθητών από όλο το Θριάσιο, πραγματοποιήθηκε street event από τις μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ στην Ελευσίνα. Η εκδήλωση περιλάμβανε θεατρική παράσταση με τίτλο «Δεν μπορώ να αναπνεύσω... εμείς θα φτιάξουμε τον κόσμο απ' την αρχή!», από τη μαθητική θεατρική ομάδα Μενιδίου της ΚΝΕ, συζήτηση με τον Νίκο Καίσαρη, στέλεχος της ΚΝΕ, και συναυλία με νεανικά συγκροτήματα.


Στον Γέρακα
Στον Γέρακα

Στο Περιστέρι
Στο Περιστέρι

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ