Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΣΥΡΙΖΑ
«Πινγκ πονγκ» οι ευθύνες για ξεριζωμένους και νησιώτες

Η ένταση της καταστολής σε βάρος προσφύγων και μεταναστών στη βάση των συμφωνιών με την ΕΕ και τον Κανονισμό του Δουβλίνου προδιαγράφηκε από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Ν. Μηταράκη, με αφορμή τη συζήτηση Επίκαιρης Επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο της πολιτικής του διπλού εγκλωβισμού, ο υπουργός διαφήμισε τα υπό διαμόρφωση στρατόπεδα συγκέντρωσης «με συστήματα ελεγχόμενης εισόδου και εξόδου και ασφαλείς περιφράξεις», που κατά τον ίδιο θα «εμπεδώνουν αίσθημα ασφάλειας και στους διαμένοντες και στις τοπικές κοινωνίες», όπως και τις «επιστροφές όσων δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, (που) είναι βασικός στόχος της χώρας, αλλά και ζητούμενο της διαπραγμάτευσης του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού Μετανάστευσης».

Ο ίδιος δεν έβγαλε άχνα στην επισήμανση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, η οποία ανέφερε ότι «είναι απόλυτα καταδικαστέες και πρέπει να διερευνηθούν οι καταγγελίες για επαναπροωθήσεις και "push-backs" που έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα, ιδίως όταν υπάρχουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι που επίσημα τις υιοθετούν».

Στη διάρκεια της συζήτησης, από τον Δ. Τζανακόπουλο, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο, και τους άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που πήραν το λόγο, επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως «αποτελεσματικότερη» η διαχείριση του Προσφυγικού - Μεταναστευτικού από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που εφάρμοσε κι αυτός την εξοντωτική για πρόσφυγες και νησιώτες πολιτική της ΕΕ. Ανακάλυψαν μάλιστα και την «ανθρωπιστική παράδοσης της ΕΕ», την οποία παραβιάζει η πολιτική της σημερινής κυβέρνησης!

Δίνοντας απάντηση στην κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ, η Μαρία Κομνηνάκα τόνισε ότι τις Μόριες κανείς δεν αμφισβητεί, «κανείς δεν μιλάει για το κλείσιμό τους. Παρά μόνο διαγκωνίζεστε ποιος ξεπέρασε περισσότερο το μέγεθος της βαρβαρότητας. Υπάρχει αλήθεια ανεκτό μέγεθος στη βαρβαρότητα;».

«Η πολιτική του εγκλωβισμού, της καταστολής, της περιστολής δικαιωμάτων είναι η πολιτική της ΕΕ, που ούτε η ΝΔ αλλά ούτε και ο ΣΥΡΙΖΑ αμφισβητεί, με παραλλαγές φυσικά, αλλά και οι δύο την υπηρετούν», πρόσθεσε και επισήμανε ότι «δεν υπάρχει ούτε ένα από τα απαράδεκτα μέτρα που εφαρμόζει η ΝΔ, που να μην πατάει στο δρόμο που χάραξε ο ΣΥΡΙΖΑ, εφαρμόζοντας την πολιτική της ΕΕ».

Οπως είπε, «για το άθλιο μέτρο της διάκρισης της μεταχείρισης των ανηλίκων σε άνω και κάτω των 15 ετών που ψήφισε η ΝΔ, είχε ανοίξει ο δρόμος με ρύθμιση του ΣΥΡΙΖΑ στο νόμο για την Επιτροπεία των Ασυνόδευτων Ανηλίκων, που προβλέπει τοποθέτηση σε δομές ημιαυτόνομης διαβίωσης, δηλαδή θεσμοθέτησε μειωμένη προστασία των ανηλίκων ηλικίας 16-18 ετών».

Αλλά και «η ασύλληπτου μεγέθους βαρβαρότητα της έξωσης από την κυβέρνηση χιλιάδων προσφύγων που τους δόθηκε άσυλο, η διακοπή και αυτού του ελάχιστου επιδόματος για να επιβιώσουν κρατώντας τους ομήρους και εγκλωβισμένους στην Ελλάδα, είναι η χειρότερη εκδοχή της ανάλογης ρύθμισης που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, για έξωση στο εξάμηνο».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αλληλεγγύη στους ξεριζωμένους, κοινή πάλη Ελλήνων και ξένων εργατών (2023-06-20 00:00:00.0)
Στο «πιάτο» των ιδιωτών η επιτροπεία ανηλίκων (2022-07-21 00:00:00.0)
Κωδικοποιείται το αντιδραστικό αντιμεταναστευτικό νομοθετικό πλαίσιο (2022-06-07 00:00:00.0)
Καταγγέλλει τις φυλακές της ΕΕ σε Λέρο - Κω (2021-12-01 00:00:00.0)
Κάλεσμα για υποδοχή στα προσφυγόπουλα κόντρα στις εθνικιστικές κραυγές (2019-03-07 00:00:00.0)
Για τους ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και το άσυλο (2009-07-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ