Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΥΓΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
Δεν υπάρχουν απολύσεις, μόνο ... «λήξεις συμβάσεων»

Προκλητικές απαντήσεις του υφυπουργού σε Ερώτηση του ΚΚΕ

Αντιγράφοντας το παραμύθι της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι «δεν είναι απολύσεις, είναι λήξη σύμβασης», ο υφυπουργός Υγείας Β. Κοντοζαμάνης προσπάθησε χτες να απαντήσει στην Ερώτηση του ΚΚΕ σχετικά με τις απολύσεις 90 συμβασιούχων στην καθαριότητα και τη σίτιση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Υπενθυμίζεται ότι μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις οι 90 εργαζόμενοι, που καλύπτουν μόνιμες και διαρκείς ανάγκες, πήραν παράταση της ατομικής σύμβασης που είχαν υπογράψει με τη διοίκηση του νοσοκομείου μέχρι το Σεπτέμβρη.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτης κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι οι ελλείψεις σε προσωπικό, που έχουν ως αποτέλεσμα να μη «βγαίνουν» οι βάρδιες, να οφείλονται εκατοντάδες ρεπό κ.λπ., επιχειρείται να αξιοποιηθούν ως άλλοθι για να μπουν οι εργολάβοι. Ακόμα, στηλίτευσε τη γενίκευση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, την ανακύκλωση της ανεργίας, τα χιλιάδες κενά που παραμένουν.

«Το κόμμα σας κάνει συνεχώς το ίδιο λάθος. Κακώς μιλάτε για απολύσεις. Είναι λήξη συμβάσεων. Να μη μιλάμε για απολύσεις και να δημιουργούμε εντυπώσεις (...) Αυτή είναι η πραγματικότητα. Καμία απόλυση δεν ισχύει. Το προσωπικό που έχει προσληφθεί επαρκεί», υποστήριξε ο υφυπουργός Υγείας, για να εισπράξει πληρωμένη απάντηση από τον βουλευτή του ΚΚΕ:

«Δεν είναι απόλυση όταν δεν θα έχουν αύριο δουλειά; Τι είναι; Επιλογή τους; Να δουλεύουν για 6 μήνες και μετά να φεύγουν; 'Η οι ανάγκες του νοσοκομείου είναι για 6 μήνες; Κάθε σύμβαση ορισμένου χρόνου σηματοδοτεί και μια απόλυση. Στερεί το δικαίωμα του εργαζόμενου στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Λύση είναι να έχει πάντα ένα πιάτο φαΐ στο σπίτι του, που του το στερούν οι μορφές ελαστικής απασχόλησης. Οι ανάγκες του νοσοκομείου επιβάλλουν εργαζόμενους πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, να έχουν δικαιώματα, ρεπό, να ξεκουράζονται. Η κυβέρνηση οφείλει να εξασφαλίσει την καθαριότητα και εστίαση που απαιτείται σε ένα νοσοκομείο Παίδων. Οι εργαζόμενοι να γίνουν αορίστου χρόνου και να διασφαλιστεί η λειτουργία του νοσοκομείου Παίδων».

Απέναντι σε όλα αυτά, η κυβέρνηση επιχείρησε - διά στόματος Β. Κοντοζαμάνη - να κρυφτεί πίσω από τους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, λέγοντας μάλιστα προκλητικά ότι «κανείς δεν εμποδίζει κάποιον εργαζόμενο να συμμετέχει στην προκήρυξη για μόνιμο προσωπικό, γιατί υπάρχουν και τέτοιες προκηρύξεις». Υπενθυμίζεται ότι οι προκηρύξεις για μόνιμο προσωπικό είναι ελάχιστες, με διάφορα «κριτήρια», που αφήνουν εκτός μόνιμης και σταθερής δουλειάς χιλιάδες εργαζόμενους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ