Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑΣ
Κινητοποιήσεις για το δικαίωμα σε μόνιμη και σταθερή δουλειά

Νέα συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αγίας Βαρβάρας πραγματοποιήθηκε χτες, για να μην απολυθεί κανένας από τους 27 εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία τους έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, απαιτώντας να εξεταστεί το ζήτημά τους σε διά ζώσης συνεδρίαση του Συμβουλίου, όπως έχουν ζητήσει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Βαρβάρας και άλλες παρατάξεις, και όχι «διά περιφοράς», όπως σχεδίαζε η πλειοψηφία.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση πρόσφατη απόφαση του Πρωτοδικείου οι συμβάσεις των 27 εργαζομένων μετατράπηκαν σε αορίστου χρόνου, μετά από μακροχρόνιο αγώνα, όμως ο δήμαρχος Λ. Μίχος και η παράταξή του ψήφισαν στην οικονομική επιτροπή στις 30/6/2020 να ασκήσουν έφεση ενάντια στην απόφαση που δικαιώνει τους εργαζόμενους.

Οι εκλεγμένοι με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Αγ. Βαρβάρας έχουν ζητήσει να γίνει ανοιχτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να τοποθετηθούν οι παρατάξεις, και στη συνεδρίαση να συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι.

Στηρίζοντας το δίκαιο αίτημά τους, το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, που συμμετείχε σε όλες τις κινητοποιήσεις τους, υπογραμμίζει πως «οι 27 εργαζόμενοι χρειάζονται, είναι απαραίτητοι, στηρίζουν τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου Αγίας Βαρβάρας, όπως επίσης χρειάζονται επιπλέον προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες των δημοτών».

Σημειώνεται ότι προχτές Δευτέρα οι εργαζόμενοι στο δήμο έκαναν στάση εργασίας και συγκέντρωση στο δημαρχείο. Στο πλευρό τους βρέθηκε η Διαμάντω Μανωλάκου, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος. Το απόγευμα της ίδιας μέρας έκαναν νέα κινητοποίηση έξω από το Μετρό της περιοχής, όπου γίνονταν τα εγκαίνια του νέου σταθμού. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν επίσης τα Συνδικάτα Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά, καθώς και οι Ελένη Καρανάσιου και Ειρήνη Γκιτάκου, δημοτικές σύμβουλοι Αγίας Βαρβάρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ