Τετάρτη 8 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Πρόκληση και «μπαλώματα» για τον κοινωνικό τουρισμό

Με προκλητικούς διθυράμβους και ανεπαρκή «μπαλώματα» στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ επιχειρούν η κυβέρνηση και το υπουργείο Εργασίας να αποκρύψουν το γεγονός ότι το πρόγραμμα συνεχίζει να αποκλείει τη συντριπτική πλειοψηφία μισθωτών και ανέργων, όπως και των συνταξιούχων, που τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμα εκτός.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε χτες ότι προστίθενται στο εν λόγω πρόγραμμα 7 εκατομμύρια ευρώ, διαμορφώνοντας το συνολικό κονδύλι στα 37 εκατ. και τους δικαιούχους σε 370 χιλιάδες, από 300 χιλιάδες που ανακοίνωσε αρχικά.

Αυτά που δεν λέει όμως είναι ότι:

-- Ακόμα κι έτσι το πρόγραμμα δεν καλύπτει ούτε τον αριθμό μισθωτών και ανέργων που έκαναν αίτηση και σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου έφτασαν τους 457.000.

-- Οπως δείχνει και η πείρα των προηγούμενων χρόνων, ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των δικαιούχων (κυρίως άνεργοι και εργαζόμενοι με πολύ χαμηλά εισοδήματα) δεν θα μπορέσουν να χρησιμοποιήσουν τελικά το πρόγραμμα, αδυνατώντας να καλύψουν τα μεγάλα έξοδα που απαιτούνται για τη διατροφή, τη μετακίνηση κ.λπ.

-- Την ώρα που η κυβέρνηση διαφημίζει το «ενισχυμένο» κονδύλι των 37 εκατ. ευρώ, οι εργαζόμενοι μέσω των εισφορών τους θα δώσουν φέτος για τα συγκεκριμένα πετσοκομμένα προγράμματα 155,4 εκατ. ευρώ!

Το γεγονός εξάλλου ότι το υπουργείο δίνει νέα «τελική» παράταση στους παρόχους (ξενοδοχεία κ.α.) μέχρι τις 10 Ιούλη, για να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, δείχνει ότι φέτος οι δικαιούχοι θα αντιμετωπίσουν πιθανότατα ένα ακόμα εμπόδιο, αφού ενδέχεται να μην υπάρχει η απαιτούμενη συμμετοχή εκ μέρους των ξενοδόχων...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ