Τετάρτη 15 Ιούλη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου

Παράσταση διαμαρτυρίας στη διεύθυνση του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου πραγματοποίησαν χτες το πρωί εργαζόμενοι και μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια Δυτικής Μακεδονίας (ΣΕΕΕΝ), με αφορμή το τελευταίο εργατικό «ατύχημα», που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθούν εγκαύματα σε 20χρονο συμβασιούχο εργαζόμενο της ΔΕΗ.

Στη διάρκεια της κινητοποίησης, αντιπροσωπεία της διοίκησης του Σωματείου συναντήθηκε με τον διευθυντή του ΑΗΣ. Ο Νίκος Γεωργακόπουλος, γραμματέας του ΣΕΕΕΝ, τόνισε ότι και το νέο εργατικό «ατύχημα» είναι αποτέλεσμα «της "κανονικότητας" της απολιγνιτοποίησης που προχωρά με γρήγορους ρυθμούς η κυβέρνηση, της έλλειψης προσωπικού, της απώλειας τεχνογνωσίας, της εντατικοποίησης της εργασίας, της απασχόλησης έκτακτου προσωπικού χωρίς την ανάλογη εμπειρία και εκπαίδευση σε οργανικές θέσεις εργασίας υψηλής επικινδυνότητας». Ξεκαθάρισε ότι το Σωματείο και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να παλεύουν ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας, στο «δουλεμπόριο», στην απλήρωτη δουλειά, στα εργατικά εγκλήματα της εργοδοσίας.

Το Σωματείο κατέθεσε τα αιτήματα για: Αμεσες προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών. Μόνιμη παρουσία ασθενοφόρου, πλήρως επανδρωμένου με μόνιμο προσωπικό και εξοπλισμό. Να σταματήσουν τα 12ωρα - 16ωρα και η εντατικοποίηση της εργασίας. 8ωρο - 5ήμερο. Κατάργηση του «δουλεμπορίου» και των ελαστικών σχέσεων εργασίας. Τήρηση τώρα όλων των απαραίτητων μέτρων υγείας και ασφάλειας στο χώρο εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ