Τρίτη 25 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Αποκαλυπτικοί δείκτες

Τώρα, μάλιστα, η κυβέρνηση μπορεί να είναι υπερήφανη. Ορίστε και μια σειρά δείκτες, στους οποίους η χώρα μας δε βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις, αλλά στην πρώτη ή, τέλος πάντων, στις πρώτες θέσεις. Αναφερόμαστε στην έρευνα, που έδωσε προχτές στη δημοσιότητα η «Γιουροστάτ» και αναφέρεται σε μια σειρά, ιδιαίτερα ενδεικτικούς για το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων, δείκτες.

Εχουμε και λέμε λοιπόν: Οι Ελληνες έρχονται πρώτοι σε όλη την ΕΕ στις ιδιωτικές δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία, τις τηλεπικοινωνίες, τα ρούχα και τα παπούτσια. Ερχόμαστε, επίσης, πρώτοι στην οικονομική αδυναμία να καταναλώνουμε, κάθε δεύτερη μέρα τουλάχιστον, κρέας ή ψάρι ή κοτόπουλο, όπως και στην αγορά καινούριων ρούχων και δεύτεροι στην αδυναμία επαρκούς κάλυψης των αναγκών θέρμανσης και ιδιωτικού αυτοκινήτου.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, η έρευνα αποδείχνει, ότι καθόλου τυχαία οι Ελληνες μεγαλοβιομήχανοι, μεγαλοεπιχειρηματίες και γενικότερα οι γνωστοί «έχοντες και κατέχοντες» κατέχουν τα σκήπτρα της αύξησης των κερδών σε όλη την ΕΕ. Μπορεί, η Ελλάδα να είναι μια χώρα με μπόλικες φυσικές πλουτοπαραγωγικές πηγές και, κάθε άλλο, παρά λίγος ο παραγόμενος κοινωνικός πλούτος, αλλά συγκεντρώνεται - με τον ένα ή άλλο τρόπο - στα χέρια λίγων και οι πολλοί τη βγάζουν δύσκολα πέρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ