Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
«Ποδαρικό» με αξιολόγηση

Σε αγωνιστικές αποφάσεις καλεί τον κλάδο η ΕΣΑΚ ΔΕΕ

Στις 8 του Γενάρη θα ξεκινήσει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για την «οργάνωση των περιφερειακών υπηρεσιών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου και των εκπαιδευτικών, επιμόρφωση των εκπαιδευτικών», το οποίο προωθείται από το υπουργείο Παιδείας παρά τις αντιδράσεις και οδηγεί ένα βήμα πιο κοντά στο σχολείο που ονειρεύεται το μεγάλο κεφάλαιο, καθώς όπως κατήγγειλαν εξαρχής οι εκπαιδευτικοί φορείς, στόχος του είναι η χειραγώγηση των εκπαιδευτικών.

Στο μεταξύ, οι εκπαιδευτικοί συζητούν για κινητοποιήσεις και η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καταγγέλλει τη στάση των παρατάξεων της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, που δίνουν με την τακτική τους χείρα βοηθείας στην προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει την «αξιολόγηση» - χειραγώγηση. Η ΟΛΜΕ προγραμματίζει 3ωρη στάση εργασίας στις 15 του Γενάρη, την οποία η ΕΣΑΚ ΔΕΕ καλεί τους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να μετατρέψουν σε 24ωρη απεργία με αίτημα «να αποσυρθεί τώρα το τριπλό νομοσχέδιο», ενώ η ΕΣΑΚ ΔΕΕ στη ΔΟΕ (όπου με ευθύνη της πλειοψηφίας, οι όποιες αποφάσεις παραπέμφθηκαν για μετά τις γιορτές) προτείνει με αίτημα αιχμή την απόσυρση του τριπλού πολυνομοσχεδίου, την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για τις 15 του Γενάρη.

Υπενθυμίζεται ότι, ανάμεσα σε άλλα, το νομοσχέδιο εισάγει τη θεσμοθέτηση Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης διορισμένου από τον υπουργό Παιδείας και συγκροτεί μια διοικητική πυραμίδα η οποία, πέρα από τη διοίκηση, θα επιτελεί και το έργο της «αξιολόγησης», κατά την οποία κάθε εκπαιδευτικός ή στέλεχος εκπαίδευσης αξιολογείται από τον αμέσως ανώτερό του στην ιεραρχία. Προβλέπεται επίσης η σύσταση αυτοτελούς Οργανισμού Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών, ο οποίος θα είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και απομακρύνει ουσιαστικά την επιμόρφωση από τα πανεπιστήμια. Στο ίδιο νομοσχέδιο προβλέπεται η χορήγηση από 1η Ιούλη επιδόματος ειδικής απασχόλησης στα στελέχη της εκπαίδευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ