Παρασκευή 28 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αλλαγές στις γραμμές των λεωφορείων

Σε αλλαγές στο δίκτυο των λεωφορειακών γραμμών προχωρά από 1η Γενάρη ο ΟΑΣΑ. Αφορούν δρομολόγια στον Πειραιά, στα νότια προάστια, στην Κηφισιά και τη Νέα Ερυθραία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στον Πειραιά μεταβιβάζεται στην ΕΘΕΛ το συγκοινωνιακό έργο των «πράσινων» λεωφορείων του ΗΣΑΠ στις γραμμές 843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΑΜΑ, 844 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ και 874 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ. Οι γραμμές 843 και 874 ενοποιούνται σε μία, με ονομασία 843 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΠΕΡΑΜΑ, με αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου και τέρμα στο λιμάνι Περάματος διατηρώντας τις στάσεις της γραμμής 843.

Επιτρέπεται η δωρεάν μετεπιβίβαση με δεύτερη ακύρωση του εισιτηρίου και εντός δύο ωρών μεταξύ των γραμμών 843 και 818 ΛΙΜΑΝΙ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ - ΑΝΩ ΠΕΡΑΜΑ. Η γραμμή 844 καταργείται και η περιοχή Αγ. Γεωργίου Κερατσινίου εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από το τρόλεϊ 17 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ.

Αλλάζει σημαντικά η διαδρομή της γραμμής 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΝ. ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ και μετονομάζεται σε 101 ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΑΛΙΜΟΣ - ΕΛΛΗΝΙΚΟ. Η νέα γραμμή 101 θα εξακολουθήσει να έχει αφετηρία στην Ακτή Ξαβερίου, τέρμα στην οδό Θράκης του Δήμου Ελληνικού κοινό με το τέρμα της γραμμής Β4 και θα διέρχεται από τις οδούς Βασ. Γεωργίου - Ηρ. Πολυτεχνείου, Γρ. Λαμπράκη, Ποσειδώνος, Καλαμακίου, Γερουλάνου, Τριπόλεως, Ιασωνίδου και Θράκης.

Στο λεωφορειακό δίκτυο των νοτίων προαστίων, αναστέλλεται η λειτουργία της γραμμής 191 ΣΤΑΘ. ΔΑΦΝΗΣ - ΠΛ. ΦΛΕΜΙΝΓΚ ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Οι επιβάτες αυτής της γραμμής θα μπορούν να εξυπηρετούνται με τη γραμμή Α3 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΓΛΥΦΑΔΑ (Ευρυάλη) ή τις υπόλοιπες διερχόμενες γραμμές από τη λεωφ. Βουλιαγμένης.

Στη Μεσογείων, η λεωφορειακή γραμμή Α5 ΑΚΑΔΗΜΙΑ - ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ επεκτείνεται μέχρι την Ανθούσα στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ. H περιοχή της Ανθούσας θα εξυπηρετείται συγκοινωνιακά από τη νέα γραμμή 301 ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΘΟΥΣΑΣ με αφετηρία στο αμαξοστάσιο της Ανθούσας. Τα νυχτερινά δρομολόγια της γραμμής 313 ΣΤ. ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ εντάσσονται στις γραμμές Α5, 301 και 303.

Οι λεωφορειακές γραμμές 650 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΣΤ. ΕΙΡΗΝΗΣ EXPRESS και 600 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΣΤΑΔΙΟ - ΣΤ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ (κυκλική) ενοποιούνται σε μία με ονομασία 600 ΣΤΑΘ. ΕΙΡΗΝΗΣ - ΣΤΑΘ. ΠΑΝΟΡΜΟΥ. Η διαδρομή της νέας γραμμής θα καλύπτει τις διαδρομές των γραμμών 600 και 650 και η αφετηρία της θα βρίσκεται στο Ολυμπιακό Στάδιο (σημερινό χώρο των αφετηριών των γραμμών 600 και 650).

Στην Κηφισιά, μεταφέρονται από την πλατεία Πλατάνου επί της λεωφόρου Κηφισίας μπροστά στην έξοδο του σταθμού ΗΣΑΠ της Κηφισιάς οι αφετηρίες των τοπικών γραμμών 522 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΔΑΜΕΣ Α, 523 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΑΔΑΜΕΣ Β, 524 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ, 530 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΜΕΛΙΣΣΙΑ - ΝΕΑ ΠΕΝΤΕΛΗ και 543 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΝΟΣΟΚ. «ΑΓ. ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ».

Στο Δήμο Ν. Ερυθραίας, η αφετηρία της γραμμής 560 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΜΟΡΤΕΡΟ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ μεταφέρεται από το «Ζηρίνειο» στο σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς. Η γραμμή διέρχεται από την Κηφισιά, Ν. Ερυθραία, Μορτερό και καταλήγει στο νεκροταφείο της Ν. Ερυθραίας. Δημιουργείται νέα τοπική γραμμή με ονομασία 561 ΚΗΦΙΣΙΑ - ΠΟΛΙΤΕΙΑ - Ν. ΕΡΥΘΡΑΙΑ με αφετηρία το σταθμό ΗΣΑΠ Κηφισιάς και διαδρομή διά μέσου των οδών Λ. Κηφισίας - Ελ. Βενιζέλου - Στροφυλίου - Πλ. Διλβόη - Γ. Παπανδρέου - Κ. Παλαιολόγου - Πλ. Πολιτείας - Σόλωνος - Πόντου - Παπαφλέσσα - Βάρναλη - Ελ. Βενιζέλου - Λ. Κηφισίας - σταθμό ΗΣΑΠ.

Το επιβατικό κοινό για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να επικοινωνεί με το τηλεφωνικό κέντρο 185 του ΟΑΣΑ και μέσω διαδικτύου στη διεύθυνση www.oasa.gr.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ