Τρίτη 11 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ στέλνει ο Τραμπ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Την «άμεση» αποστολή της Εθνοφρουράς κατά διαδηλωτών στο Πόρτλαντ, που διαδηλώνουν από τα τέλη Μάη έως σήμερα απαιτώντας τερματισμό των φυλετικών διακρίσεων και των ανισοτήτων, ανακοίνωσε χτες ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ.

Νωρίτερα είχαν ξεκινήσει τα παζάρια ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν, και την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων (Δημοκρατική), Νάνσι Πελόσι, με στόχο την εξέταση ενός νέου πακέτου οικονομικής βοήθειας για όσους πλήττονται από την πανδημία. Οι συνομιλίες για πέμπτο νομοσχέδιο αντιμετώπισης των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο την Παρασκευή, μία βδομάδα μετά την εκπνοή του επιδόματος ανεργίας. Μία μέρα μετά ο Ντ. Τραμπ υπέγραψε προεδρικό διάταγμα προσωρινής διατήρησης (αν και κουτσουρεμένων κατά 30%) των επιδομάτων ανεργίας, δηλαδή 400 δολάρια το μήνα, για δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανούς, που είναι στην πραγματικότητα ψίχουλα.

Ο καλπασμός των κρουσμάτων πανδημίας και οι επιπτώσεις στην αμερικανική οικονομία δείχνουν να αυξάνουν την ενδοαστική κόντρα ενόψει και των προεδρικών εκλογών του Νοέμβρη. Την Κυριακή, ο ομοσπονδιακός υπουργός Δικαιοσύνης, Ουίλιαμ Μπαρ, μιλώντας στο δίκτυο «Fox News TV», επιτέθηκε στο Δημοκρατικό Κόμμα, κατηγορώντας το ότι δήθεν επιδιώκει... «τη διάλυση του συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ