Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Η πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά αναπόσπαστο στοιχείο του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή»

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στο πλαίσιο του αταλάντευτου μετώπου της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, στις κεντρικές εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα υπάρχει ξεχωριστό Στέκι κατά των ναρκωτικών με πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Εξάλλου, οι ιδιαίτερες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, αλλά και η νέα καπιταλιστική κρίση επιβάλλουν επαγρύπνηση απέναντι στον σοβαρό κίνδυνο όξυνσης της χρήσης και της εξάρτησης των ναρκωτικών, καθώς τα σημάδια είναι ήδη ορατά και κάνουν ξεκάθαρο το πόσο δεμένο είναι το φαινόμενο της εξάρτησης και η εξέλιξή του με το ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που σαπίζει.

Οι επισκέπτες του Στεκιού θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, μέσα από οπτικοακουστικά υλικά, συζητήσεις και εκθέσεις, όπου ζωντανά και πολύπλευρα θα προσεγγιστεί το κοινωνικό φαινόμενο της τοξικοεξάρτησης, τα αίτια που το δημιουργούν και το αναπαράγουν, αλλά και η διέξοδος.

Ξεχωριστή θέση στο φετινό Στέκι κατά των ναρκωτικών του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» θα έχει η νέα έκδοση του Τμήματος Κατά των Ναρκωτικών της ΚΕ του ΚΚΕ, με τίτλο: «Με το ΚΚΕ μπροστά για τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό, για μια κοινωνία ελεύθερη από ναρκωτικά και όχι με ελεύθερα τα ναρκωτικά», που αποτελεί την εξέλιξη των επεξεργασιών και την επικαιροποίηση των θέσεων του ΚΚΕ γύρω από το φαινόμενο. Παράλληλα, οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν την καλαίσθητη και συμπυκνωμένη έκδοση της ΚΝΕ με τις θέσεις της, με τίτλο: «Ψάξε την πραγματική ουσία - Πες όχι σε όλα τα ναρκωτικά».

Στο Στέκι κατά των ναρκωτικών και τις τρεις μέρες του Φεστιβάλ θα λειτουργεί μία πρωτότυπη έκθεση, που θα «κινητοποιεί» τον επισκέπτη να προβληματιστεί και να βρει απαντήσεις σε μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με τη χρήση ναρκωτικών, επιλέγοντας ο ίδιος το θέμα που τον ενδιαφέρει. Επιπλέον, στον χώρο θα υπάρχουν ψηφιακά ταμπλό που θα αναδεικνύουν την εξέλιξη του φαινομένου, την αλήθεια για τα αποτελέσματα της νομιμοποίησης της κάνναβης σε χώρες που έχει ήδη συντελεστεί, καθώς και την ανωτερότητα που επέδειξε ο σοσιαλισμός και στο ζήτημα της αντιμετώπισης της τοξικοεξάρτησης.

Παράλληλα, αντιπροσωπείες «στεγνών» θεραπευτικών προγραμμάτων, κέντρων πρόληψης και του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) θα βρίσκονται σε διάφορα σημεία του πάρκου, προκειμένου να ενημερώνουν τους επισκέπτες για τις δράσεις τους.

Πιστοί στο ραντεβού μας, όπως κάθε χρόνο, την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την μπάντα του ΚΕΘΕΑ «Στροφή» στο Μαθητικό Στέκι του Φεστιβάλ.

Μέσα από την πολύμορφη δραστηριότητα του Φεστιβάλ, που έχει καθιερωθεί ως το μεγαλύτερο πολιτικό - πολιτιστικό γεγονός της χώρας, η ΚΝΕ θα δώσει και φέτος ηχηρό μήνυμα ενάντια σε όσους θέλουν τη νεολαία θεατή των εξελίξεων. Αλλωστε, η πάλη ενάντια στα ναρκωτικά αποτελεί τρανό μήνυμα ελπίδας, συλλογικότητας και αγώνα για την οικοδόμηση μιας άλλης κοινωνίας, όπου η χρήση, η εξάρτηση, η «φυγή», η αποκοπή από την κοινωνία θα γίνουν περιττές. Εκεί που «θα μπορούμε να ανασαίνουμε», εκεί που θα «νικήσει η ζωή»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ