Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Αναδείχθηκαν οι ακατάλυτοι δεσμοί του νησιού της Ικαρίας με το ΚΚΕ

Οι ακατάλυτοι δεσμοί του λαού της Ικαρίας με το ΚΚΕ επιβεβαιώθηκαν ξανά το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν πλήθος κόσμου από όλα τα χωριά του νησιού, με τον πρώτο λόγο να τον έχει η νεολαία, κατέκλυσε τον τεράστιο και όμορφο, γεμάτο πλατάνια χώρο, στο Καραβόσταμο, που είχε προετοιμαστεί για να υποδεχτεί την τελευταία και κεντρική εκδήλωση στο νησί, για το 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Είχαν προηγηθεί εκδηλώσεις και σε άλλα χωριά της Ικαρίας.

Ολος αυτός ο κόσμος που συγκεντρώθηκε στο χώρο του Φεστιβάλ με υποδειγματική επαναστατική πειθαρχία για να τηρείται κάθε μέτρο για την προστασία της ανθρώπινης υγείας, οι ομιλίες των στελεχών του Κόμματος με κεντρικό ομιλητή τον Βαγγέλη Μαρούπα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, η μεγάλη συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου που ακολούθησε, δίκαια μπορούν να χαρακτηρίσουν και τη φετινή κεντρική εκδήλωση του Φεστιβάλ στην Ικαρία το μεγαλύτερο πολιτικό και πολιτιστικό γεγονός στο νησί.

Παράλληλα, στο χώρο λειτουργούσαν παιδότοπος, «escape room» με θέμα «Αποστολή στον πλανήτη Γη. Βρες το μυστικό για την προστασία του περιβάλλοντος» και πλούσια έκθεση βιβλίου με εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής».

Παντού δέσποζαν οι κόκκινες σημαίες, ενώ το στίγμα έδινε το γιγαντοπανό πίσω από την εξέδρα με το σύνθημα του φετινού Φεστιβάλ: «Σοσιαλισμός για να μπορούμε να "ανασαίνουμε". Για να νικήσει η ζωή».


Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Ξένος Κόχυλας, Γραμματέας της ΤΟ Ικαρίας της ΚΝΕ.

Ο Βαγγέλης Μαρούπας, αναδεικνύοντας ακριβώς αυτούς τους γερούς δεσμούς των Ικαριωτών με το ΚΚΕ ανέφερε ξεκινώντας την ομιλία του: «Από τον "Κόκκινο Βράχο" της Ικαρίας στέλνουμε μήνυμα σε όλο το νησί, σε όλη τη νεολαία της Ελλάδας ότι το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή", αυτός ο μοναδικός πολιτικός και πολιτιστικός θεσμός, είναι εδώ. Με το μεράκι των μελών και των φίλων της ΚΝΕ, των μελών και των φίλων του Κόμματος, συνεχίζουμε τη δράση μας, δεν τα διπλώνουμε, δεν σημαίνουμε σιωπητήριο. Θα συνεχίσουμε να δρούμε με όλους τους τρόπους με στήριγμά μας το λαό».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα νέα δεσμά που χαλκεύουν για το λαό η κυβέρνηση με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων, η ΕΕ για τα κέρδη του κεφαλαίου και στο πώς ακριβώς για τα συμφέροντα της αστικής τάξης τον εμπλέκουν όλο και βαθύτερα στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς και αμερικανοΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς.

Κάλεσε το λαό «με οργάνωση της πάλης, με συσπείρωση γύρω από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, να πει "φτάνει πια, δεν θα πληρώσουμε εμείς την κρίση τους"». «Η εποχή μας - πρόσθεσε - δίνει τα υλικά για να φτιαχτεί μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, που οι εκμεταλλευτές θα μπουν στα μουσεία ως ανάμνηση της ανθρώπινης ιστορίας προς την πρόοδο. Τα σύγχρονα επιστημονικά επιτεύγματα, η τεχνολογική εξέλιξη, η ανάπτυξη της εργατικής δύναμης δίνουν τους όρους για να οικοδομηθεί η νέα σοσιαλιστική κοινωνία».

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία με την Ρίτα Αντωνοπούλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ