Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
Για 9η χρονιά Αθλητικό Camp της ΚΝΕ όλο τον Σεπτέμβρη

Οπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το Αθλητικό Camp της ΚΝΕ δίνει ξανά ραντεβού στο 46ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με πλούσιο πρόγραμμα και πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την ανάγκη στήριξης και ενίσχυσης των ερασιτεχνικών σωματείων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, την ανάγκη της πάλης για την προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής, το δικαίωμα για την πρόσβαση στον Αθλητισμό. Με το πρόγραμμα του Αθλητικού Στεκιού στο χώρο του κεντρικού Φεστιβάλ κορυφώνεται μία πλούσια δραστηριότητα που ανέπτυξαν τους προηγούμενους μήνες οι Οργανώσεις της ΚΝΕ. Με δεκάδες τουρνουά, εκδηλώσεις και παρεμβάσεις αναδείχτηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του Αθλητισμού. Οι προτάσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ, το πλαίσιο πάλης που ζυμώνουν οι κομμουνιστές μέσα στα σωματεία και τις ομοσπονδίες μπορούν να δώσουν λύσεις στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα αθλητικά σωματεία, στην ανυπαρξία και ακαταλληλότητα χώρων και υποδομών.

Παίρνοντας τη σκυτάλη από τις επιτυχημένες αθλητικές δραστηριότητες του 29ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου, δίνεται συνέχεια μέσα από μία πολύμορφη δραστηριότητα σε ζητήματα που απασχολούν αθλητές, προπονητές, ανθρώπους του χώρου. Θα αναδειχτούν και θα οργανωθεί η πάλη για τα οξυμένα οικονομικά προβλήματα των αθλητικών σωματείων, τη διεκδίκηση των αναγκαίων επιχορηγήσεων, οι μεθοδεύσεις στο χώρο του ερασιτεχνικού αθλητισμού, το πρόβλημα της καταστροφής του περιβάλλοντος και τα αιολικά πάρκα που γεμίζουν ασύστολα τα βουνά της χώρας μας για τα κέρδη των μονοπωλίων.


Δεκάδες αθλητές, προπονητές και άνθρωποι από το χώρο του Αθλητισμού με το μεράκι τους, τον ενθουσιασμό τους και τις πρωτοβουλίες τους συμβάλλουν στο πρόγραμμα του 9ου Αθλητικού Camp που διοργανώνεται από την Επιτροπή Αθλητισμού του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ. Ο ίδιος ο χώρος του Αθλητικού Στεκιού στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ έχει διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός. Στο πρόγραμμα του Στεκιού αλλά και του Αθλητικού Camp οι δραστηριότητες που έχουν επιλεγεί παίρνουν υπόψη τα υγειονομικά πρωτόκολλα των αντίστοιχων αθλητικών ομοσπονδιών και τα όσα ισχύουν στην παρούσα φάση εξέλιξης της πανδημίας. Η Επιτροπή Αθλητισμού έχει φροντίσει ώστε να τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα και οι προφυλάξεις τόσο κατά τη διάρκεια του τριημέρου όσο και κατά τη διάρκεια του Αθλητικού Camp. Για το λόγο αυτό οι δραστηριότητες του Camp απλώνονται σε όλο τον Σεπτέμβρη.

Το πρόγραμμα του Αθλητικού Camp

Αναλυτικά το πρόγραμμα του 9ου Αθλητικού Camp στις κεντρικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στην Αθήνα θα περιλαμβάνει:

  • Σαββατοκύριακα 5 - 6 και 12 - 13 Σεπτέμβρη: Τουρνουά μπάσκετ 3on3.
  • Κυριακή 13 Σεπτέμβρη: Λαϊκός αγώνας δρόμου.
  • Σαββατοκύριακο 26 - 27 Σεπτέμβρη: Διήμερο αναρριχητικής δράσης της ΚΝΕ (Αναρριχητικό Πεδίο ΕΠΟΣ Φυλής, Πάρνηθα).

Μέσα στο χώρο του Φεστιβάλ, στο Στέκι του Αθλητισμού, θα πραγματοποιηθούν:

  • Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη: Επιδείξεις μαχητικών αθλημάτων, μεταξύ άλλων Krav Maga, Tai Chi Chuan, Kung Fu - Wushu.
  • Παρασκευή 18 Σεπτέμβρη: Συζήτηση στο Χώρο του Αθλητισμού.
  • Σάββατο 19 Σεπτέμβρη: Τουρνουά πινγκ - πονγκ και σκακιού blitz, παρτίδας 10 λεπτών.


Στο Στέκι του Αθλητισμού θα λειτουργεί και φέτος ο τοίχος αναρρίχησης, τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα που προβλέπονται από την Ελληνική Ομοσπονδία Ορειβασίας και Αναρρίχησης για τις πίστες αναρρίχησης. Στο χώρο θα υπάρχει ακόμα έκθεση αφιερωμένη στα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία και στο πλαίσιο πάλης που επεξεργάστηκε το Τμήμα Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: sportskne@gmail.com ή στα τηλέφωνα 6986.723.990, 6943.686.696.




Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ