Τετάρτη 12 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Οι Αφγανοί Ταλιμπάν δήλωσαν χτες «έτοιμοι» να ξεκινήσουν ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση του Προέδρου Ασράφ Γάνι μετά την ολοκλήρωση ανταλλαγής αιχμαλώτων που είπε πως θα γίνει το επόμενο διήμερο.

ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ.-- Η Σλοβακία ανακοίνωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι απέλασε τρεις Ρώσους διπλωμάτες για «ένα σοβαρό έγκλημα», ενώ τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πιθανή σχέση με τον φόνο ενός Γεωργιανού σε πάρκο του Βερολίνου πέρυσι. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει «ανάλογα».

ΚΑΪΡΟ.-- Ολοκληρώνονται σήμερα οι διήμερες εκλογές για την πλήρωση των 200 εκ των 300 εδρών της αιγυπτιακής Γερουσίας. Οι 100 από τους γερουσιαστές διορίζονται από τον Πρόεδρο της χώρας.

ΤΥΝΙΔΑ.-- Ο Τυνήσιος εντολοδόχος πρωθυπουργός Χιτσέμ Μετσίτσι, που πήρε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στις 25 Ιούλη από τον Πρόεδρο της χώρας, Καΐς Σαΐντ, δήλωσε πως η κυβέρνησή του θα είναι αποκλειστικά τεχνοκρατών.

ΒΑΓΔΑΤΗ.-- Αμερικανοί στρατιωτικοί ανέλαβαν χτες τη διενέργεια έρευνας για την έκρηξη που φέρεται πως σημειώθηκε πριν από τρεις μέρες στα σύνορα Ιράκ - Κουβέιτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ