Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΟΣΧΑ - ΠΕΚΙΝΟ.-- Η «Sibur», η μεγαλύτερη εταιρεία πετροχημικών της Ρωσίας, ξεκίνησε χτες την κατασκευή ενός γιγάντιου πετροχημικού εργοστασίου στη ρωσική Απω Ανατολή, σε σύμπραξη με την Κίνα («Sinopec»), ενώ στο εργοτάξιο συμμετέχει και η γερμανική εταιρεία «Linde». Η επένδυση υπολογίζεται σε 11 δισ. δολάρια και στο νέο εργοστάσιο θα μετατρέπονται προϊόντα που λαμβάνονται κατά την εξόρυξη υδρογονανθράκων, σε πολυμερή, που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή πλαστικών. Η ρωσική Απω Ανατολή αποτελεί πεδίο μεγάλης έκτασης επενδυτικών προγραμμάτων, που ενισχύουν την οικονομική συνεργασία με την Κίνα.

ΜΑΝΙΛΑ.-- Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και δεκάδες έχουν τραυματιστεί από ισχυρό σεισμό μεγέθους 6,6 βαθμών Ρίχτερ, που σημειώθηκε χτες το πρωί στο κεντρικό τμήμα των Φιλιππίνων, κοντά στην πόλη Μασμπάτε στην ομώνυμη νήσο. Στην περιοχή αναφέρονται πολλές υλικές ζημιές, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη ζώνη που επλήγη.

ΚΑΜΠΟΥΛ.-- Πολλές ρουκέτες ρίχτηκαν χτες από δύο οχήματα στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, κάποιες από τις οποίες κοντά στην κύρια διπλωματική συνοικία της Καμπούλ, σύμφωνα με αξιωματούχους. Εκρήξεις συγκλόνισαν τη διπλωματική συνοικία, η οποία αποκλείστηκε γρήγορα από τις αρχές. Μέχρι το απόγευμα δεν είχε γίνει γνωστό αν υπάρχουν απώλειες, ούτε ποιος είναι ο δράστης της επίθεσης, η οποία έγινε τη Μέρα Ανεξαρτησίας στο Αφγανιστάν και καθώς οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις με τους Ταλιμπάν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ