Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Εικαστικά
Εκτός των τειχών

Εως τις 18 του Γενάρη στο Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, σε συνεργασία με το Πειραματικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Νεάπολης Θεσσαλονίκης, φιλοξενείται έκθεση έργων σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών που παρήγαγε στους χώρους του το παραπάνω Κέντρο, τον Ιούνη του 2001. Τίτλος της: «Σχεδιασμοί και προγράμματα υλοποίησης». Την έκθεση επιμελείται ο Ε. Μαυρομάτης και συμμετέχουν οι: Γ. Ανδρέου, Α. Σταθόπουλος, Σ. Γαλανού, Μ. Ξενούλη, Τ. Καλδής, Η. Παπαηλιάκης, Β. Γκότση κ.ά.

  • Αναδρομική έκθεση έργων της Δάφνης Κωστοπούλου φιλοξενείται έως τις 17 του Φλεβάρη στο Πολιτιστικό Κέντρο Πατρών του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τράπεζας. Καλλιτέχνιδα με ιδιαίτερη ευαισθησία η Δ. Κωστοπούλου, πειραματίστηκε κατά καιρούς με διάφορα υλικά και τεχνικές. Βασικές πηγές έμπνευσης της δουλιάς της στάθηκαν τα πολυάριθμα ταξίδια της, αλλά και η βαθιά γνώση της Ελληνικής Μυθολογίας, ενώ τα έργα της συχνά διακατέχονται από μια μεταφυσική ανησυχία.
  • Στη Δημοτική Πολιτιστική Επιχείρηση Καστοριάς (Βαλαλά 58), από τις 28 του Δεκέμβρη έως τις 10 του Γενάρη, παρουσιάζεται έκθεση φωτογραφίας της Αναστασίας Μπόικου. Στιγμές ζωής, στιγμές κεφιού, ξέφρενες στιγμές, καταγράφονται όλες μέσα από το φακό της και αποτυπώνουν την ατμόσφαιρα του πιο γνήσιου ελληνικού καρναβαλιού, των Καστοριανών Ραγκουτσαρίων. Πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων που αρχίζουν τη μέρα των Φώτων και ολοκληρώνονται στις 8 του Γενάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ