Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Εικαστικά
Εκθεσιακές περιπλανήσεις
  • Από τη Δευτέρα (14/1) στο Πολιτιστικό Στέκι του Ανοιχτού Προγράμματος «Διάβαση» (Σταυροπούλου 29, πλ. Αμερικής), παρουσιάζεται η δουλιά της Μαγδαληνής Κούρτη με τίτλο «Mindfluid».
  • Παλιότεροι και νεότεροι εικαστικοί μας δημιουργοί συμμετέχουν στην ομαδική έκθεση γλυπτικής-ζωγραφικής, που φιλοξενείται έως τις 5 του Γενάρη στην αίθουσα τέχνης «έκφραση - γιάννα γραμματοπούλου» (Βαλαωρίτου 9Α). Παρουσιάζονται έργα των: Κ. Ανανίδα, Στ. Γαβαλά, Κ. Γεωργίου, Θ. Μακρή, Σπ. Κουρσάρη, Κ. Μαρκόπουλου, Δ. Ράτσικα, Π. Σάμιου, Εύας Μελά, Κ. Ρόκου, Κ. Παπατριανταφυλλόπουλου, Ν. Στεφάνου κ.ά.
  • Αφίσες του Πολωνού καλλιτέχνη Λεξ Ντρεβίνσκι παρουσιάζονται στην έκθεση που εγκαινιάζεται στις 8 του Γενάρη στο Ινστιτούτο «Γκαίτε» (Ομήρου 14-16).
  • Τη νέα του δουλιά με τίτλο «Μετά - Ανθρωπογεωγραφία» παρουσιάζει ο Δημήτρης Πανταζίδης έως τις 15 του Γενάρη στο «Κέντρο Τέχνης» (Στασινού 8Α, Στάδιο). Τα έργα αυτά αποτελούν ζωγραφικές εκδοχές των εγκαταστάσεων που είχε παρουσιάσει το 1998 και 1999 με τίτλο: «Τόποι επικοινωνίας». Το θέμα που απασχολεί τον καλλιτέχνη είναι η βία που τη συναντάμε κάτω από πολλές μορφές σε κάθε μας βήμα.
  • Από τις 18 του Δεκέμβρη έως τις 18 του Γενάρη στο θέατρο «Χυτήριο» (Ιερά οδός 44), παρουσιάζονται έργα ζωγραφικής της Κατερίνας Κανέλλη. Η Κ. Κανέλλη γεννήθηκε στην Αθήνα. Παρακολούθησε μαθήματα ζωγραφικής και γλυπτικής στο Παρίσι, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Οπως σημειώνει ο Β. Κουντουρίδης, «τα θέματά της είναι λουλούδια, συνθέσεις με αντικείμενα εσωτερικού χώρου και ανθρώπινα σώματα. Τα χρώματά της κατά προτίμηση γαιώδη, απαλά ή δυνατά ενώνονται σε ψυχρές τονικές αρμονίες κι άλλοτε στις συνθέσεις των αντικειμένων εσωτερικού χώρου με το παίξιμο των φώτων αποδίδουν τη γλυκύτητα της σύνθεσης».
  • «Κείμενα και αντικείμενα» είναι ο τίτλος της έκθεσης νέων καλλιτεχνών που έγιναν με αφορμή το μάθημα Γραφικών Τεχνών στην ΑΣΚΤ. Οπτικοί και λεκτικοί πειραματισμοί επάνω στο βιβλίο, παραμορφώσεις και αποδόμηση του παραδοσιακού, τυπωμένες λέξεις σε διαφορετική διάσταση, βιβλία ως αυτόνομες και αυτάρκεις φόρμες, ως μοναδικά αντικείμενα και γλυπτά, σχηματίζουν μια φανταστική βιβλιοθήκη - αισθητική πρόκληση, όπου πέρα από τη σελίδα και τη λέξη ο κόσμος της τυπογραφίας συνδιαλέγεται με την καθαρή καλλιτεχνική δημιουργία. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 4 του Γενάρη.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ