Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΚΙΝΑ
Εμπορικές συνομιλίες τις επόμενες μέρες

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΠΕΚΙΝΟ.--

Κίνα και ΗΠΑ συμφώνησαν να διεξαγάγουν εμπορικές συνομιλίες «τις επόμενες μέρες» για να αξιολογήσουν την πρόοδο της πρώτης φάσης της εμπορικής συμφωνίας, έξι μήνες μετά την έναρξη ισχύος, δήλωσε χτες το υπουργείο Εμπορίου της Κίνας.

Είχαν προηγηθεί δηλώσεις από τον Λευκό Οίκο πως δεν είχαν προγραμματιστεί νέες εμπορικές συνομιλίες υψηλού επιπέδου. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, είχε δηλώσει ότι ανέβαλε εμπορικές συνομιλίες που είχαν προγραμματιστεί για τις 15 Αυγούστου, λέγοντας ότι δεν θέλει συζητήσεις με το Πεκίνο επί του παρόντος.

Η εμπορική συμφωνία έχει θέσει φιλόδοξους στόχους, ώστε η Κίνα να αυξήσει σημαντικά τις εισαγωγές προϊόντων από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που επικαλείται το «Ρόιτερς», οι εισαγωγές αμερικανικών αγροτικών, βιομηχανικών, ενεργειακών προϊόντων και υπηρεσιών από την Κίνα βρίσκονται πολύ πίσω από τον στόχο για αύξηση κατά 77 δισ. δολάρια το πρώτο έτος σε σχέση με τις αντίστοιχες του 2017.

Η πορεία των εισαγωγών φαίνεται ότι επηρεάστηκε από την πανδημία αλλά και την αντιπαράθεση για το καθεστώς του Χονγκ Κονγκ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ