Παρασκευή 21 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Στο νοσοκομείο ο αντιπολιτευόμενος Ναβάλνι

ΜΟΣΧΑ.--

Σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση ο Ρώσος αντιπολιτευόμενος Αλεξέι Ναβάλνι, μετά από αδιαθεσία κατά τη διάρκεια της πτήσης από το Τομσκ στη Μόσχα, όπου έχασε τις αισθήσεις του. Το αεροπλάνο πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο Ομσκ, όπου και νοσηλεύεται.

Η εκπρόσωπος του Ναβάλνι κατήγγειλε εκ προθέσεως δηλητηρίαση σημειώνοντας πως «κάτι έριξαν στο τσάι» που αγόρασε από ένα καφέ στο αεροδρόμιο του Τομσκ. «Αυτό ήταν το μόνο πράγμα που ήπιε το πρωί», είπε η ίδια, ενώ η αεροπορική εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Ναβάλνι ούτε έφαγε ούτε ήπιε τίποτα μέσα στο αεροπλάνο.

Η εκπρόσωπός του παραλλήλισε το περιστατικό αυτό με αντίστοιχο περσινό, όταν ο Ναβάλνι παρουσίασε οξεία αλλεργική αντίδραση, η οποία σύμφωνα με γιατρό θα μπορούσε να έχει προκληθεί από δηλητηρίαση με άγνωστη χημική ουσία. Ο Ναβάλνι, δικηγόρος και «ακτιβιστής κατά της διαφθοράς», έχει φυλακιστεί αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια για διοργάνωση διαδηλώσεων κατά της ρωσικής κυβέρνησης.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε πως οι γιατροί εξετάζουν ακόμη τα αίτια και πως αν αποδειχτεί ότι δηλητηριάστηκε θα διεξαχθεί έρευνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ