Τρίτη 25 Αυγούστου 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-- Επικυρώθηκε και τυπικά η υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για τις προεδρικές εκλογές του Νοέμβρη, στο συνέδριο των Ρεπουμπλικάνων που ξεκίνησε χτες. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να αγωνιστεί κατά των «ψευδών ειδήσεων», ενώ αντέταξε προς τους Δημοκρατικούς ότι στις εκλογές δεν διακυβεύεται η δημοκρατία, αλλά «η οικονομία, ο νόμος και η τάξη».

ΤΕΧΕΡΑΝΗ.-- Η ανάλυση των μαύρων κουτιών του ουκρανικού επιβατικού αεροπλάνου δείχνει ότι χτυπήθηκε από δύο πυραύλους, οι οποίοι το έπληξαν με διαφορά 25 δευτερολέπτων ο ένας από τον άλλο, και ότι επιβάτες εξακολουθούσαν να είναι ζωντανοί μετά το πρώτο πλήγμα, ανακοίνωσε χτες το Ιράν. Η Τεχεράνη έχει δηλώσει πως κατέρριψε από λάθος το ουκρανικό επιβατικό αεροπλάνο το Γενάρη, σε μια περίοδο εντάσεων με τις ΗΠΑ μετά τη δολοφονία Σολεϊμανί, σκοτώνοντας και τους 176 επιβάτες.

ΔΑΜΑΣΚΟΣ.-- Γενικευμένο μπλακ άουτ προκάλεσε στη Συρία έκρηξη σε αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, όπως μετέδωσε και το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο το υπουργείο Ενέργειας και Ηλεκτρισμού. Η έκρηξη σημειώθηκε ανάμεσα στις περιοχές Αντ Ντουμάιρ και Αντρα, κοντά στην πρωτεύουσα Δαμασκό, ενώ εκπρόσωποι του υπουργείου Πετρελαίου ανέφεραν ότι «πιθανόν» η έκρηξη «οφειλόταν σε τρομοκρατική ενέργεια».

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ.-- Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε πλημμύρες που έπληξαν την τουρκική επαρχία Γκιρεσούν (Κερασούντα), στα παράλια της Μαύρης Θάλασσας. Μεταξύ άλλων υπερχείλισαν ολόκληρα ποτάμια και για την πρόσβαση σε περιοχές όπως η Ντερελί προκλήθηκαν σοβαρές δυσκολίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ