Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
Στη «μέγκενη των ΗΠΑ»

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΚΑΜΠΟΥΛ - ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.-

Με την πεποίθηση ότι «κάποτε με χρόνους και καιρούς» ο Οσάμα Μπιν Λάντεν «δε θα γλιτώσει από τη μέγκενη των ΗΠΑ», παρότι ουδείς γνωρίζει πού ακριβώς είναι, αλλά και ότι οι ΗΠΑ θα είναι παρούσες στο Αφγανιστάν πιθανώς για μακρό χρονικό διάστημα, εμφανίστηκε χτες κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του προς τους δημοσιογράφους ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους, καλώντας όπως πάντα τους Αμερικανούς να είναι «υπομονετικοί».

Ο Μπους πρόσθεσε ότι δε θα λάβει απόφαση να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις κατά του δικτύου της «Αλ Κάιντα» και του επικεφαλής του Οσάμα Μπιν Λάντεν, αν δεν τον διαβεβαιώσει ο διοικητής των επιχειρήσεων, στρατηγός Τόμι Φρανκς, ότι η αποστολή ολοκληρώθηκε. «Πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά. Ο αμερικανικός λαός πρέπει να καταλάβει πως όταν λέω ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή, το εννοώ απολύτως. θα είμαστε εκεί (στο Αφγανιστάν) για κάποιο χρονικό διάστημα, και δεν ξέρω πότε θα φύγουμε, όμως αυτό δε θα γίνει πριν τελειώσει η αποστολή»... «ένα μέρος της αποστολής αυτής είναι να διασφαλίσουμε ότι το Αφγανιστάν θα είναι μια σταθερή χώρα», δήλωσε τέλος ο Αμερικανός Πρόεδρος.

Πάντως, παρά το γεγονός ότι από τα πλέον επίσημα χείλη οι Αμερικανοί διαβεβαιώνουν ότι δεν ξέρουν πού βρίσκεται ο Μπιν Λάντεν, ο υπουργός Αμυνας της μεταβατικής κυβέρνησης του Αφγανιστάν, Μοχάμαντ Φαχίμ, δήλωσε ότι ο Σαουδάραβας ενδεχομένως βρίσκεται στην Πεσαβάρ του Πακιστάν.

Την ίδια στιγμή, οι αμερικανικές επιχειρήσεις συνεχίζονται και τα βομβαρδιστικά έπληξαν εγκαταστάσεις τις οποίες στο παρελθόν χρησιμοποιούσε η ηγεσία των Ταλιμπάν. Το αφγανικό υπουργείο Αμυνας ωστόσο ζήτησε την Παρασκευή τη διακοπή των βομβαρδισμών σε διάστημα τριών ημερών, αφού σύμφωνα με τις εκτιμήσεις Αφγανών αξιωματούχων, αυτό το διάστημα αρκεί ώστε να πληγούν οι εναπομείνασες δυνάμεις των Ταλιμπάν και της «Αλ Κάιντα» που δρουν στο αφγανικό έδαφος. Μέχρι τότε ζητείται από τους Αμερικανούς να ζητούν την έγκριση των κατά τόπους διοικητών, προτού βομβαρδίσουν κάποιες περιοχές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ