Σάββατο 29 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΠΑΣΟΚ και ... Βουκεφάλας

Μιας και βρισκόμαστε στην εποχή της «κοινωνίας της πληροφορίας», όπως συχνά λέει ο πρωθυπουργός, θα του προτείναμε το εξής: Στο «site» του ΠΑΣΟΚ στον Ιντερνετ να φτιαχτεί ένας ειδικός κατάλογος πληροφοριών που θα αφορούν στο κόμμα του και που θα έχει έναν πολύ εύγλωττο τίτλο, ώστε να μπορεί ο κάθε ενδιαφερόμενος να προστρέχει εύκολα και γρήγορα. Ο τίτλος που προτείνουμε είναι: «Τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ».

Εφόσον η πρότασή μας γίνει δεκτή, ως ελάχιστη συμβολή μας στον εμπλουτισμό του «site» με τα ψέματα του ΠΑΣΟΚ, προσφέρουμε τον παρακάτω κατάλογο δηλώσεων κυβερνητικών παραγόντων, σχετικά με την αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στο Αφγανιστάν. Οπως θα διαπιστώσει ο αναγνώστης, πρόκειται για μια κατηγορία ψεμάτων που σε καμία περίπτωση δε θα μπορούσε να λείπει από μια συνολική ανθολογία με θέμα το ΠΑΣΟΚικό ψεύδος.

***

Εχουμε και λέμε:

  • 8/10/2001, λόγω των εξελίξεων στο Αφγανιστάν και μετά την απόφαση να μετακινηθούν στις ΗΠΑ τα ΑΒΑΚΣ, που βρίσκονταν στην Ελλάδα, επανδρωμένα με τα ελληνικά πληρώματα, ο δημοσιογράφος ρωτά: «Θα υπάρξουν άλλες έμψυχες δυνάμεις που θα δώσει η Ελλάδα σε αυτή την υπόθεση;»

Απάντηση Ρέππα: «Οι Ενοπλες Δυνάμεις, που διατίθενται και επανδρώνουν αυτού του τύπου τα αεροπλάνα δεν παίρνουν μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις, απλώς παρακολουθούν την κίνηση αυτών των αεροσκαφών».

  • 31/10/2001, ερώτηση δημοσιογράφου: «Πρόκειται να συμμετάσχει η Ελλάδα σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν»;

Απάντηση Πρωτόπαππα: «Εχουμε πει κατ' επανάληψη ότι δεν υφίσταται τέτοια περίπτωση. Η Ελλάδα δε θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν».

  • 16/11/2001, ερώτηση δημοσιογράφου: «Μέχρι χτες λέγατε ότι δε θα στείλετε στρατό στο Αφγανιστάν. Τι ισχύει μετά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ;»

Απάντηση Πρωτόπαππα: «Η κυβέρνηση δε θα στείλει στρατό στο Αφγανιστάν (...) υπάρχει η απόφαση για αποστολή δύο έως τριών μεταγωγικών τύπου C-130, αλλά αποκλειστικά για μεταφορά ανθρωπιστικής βοήθειας. Το τονίζω αυτό. Είναι, λοιπόν, σαφές: Είμαστε μέσα στη Διεθνή Κοινότητα, δεν έχουμε, όμως, άμεση στρατιωτική εμπλοκή. Η Ελλάδα δε θα συμμετάσχει σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν»

  • 15/12/2001, ερώτημα δημοσιογράφου για τη στάση της Ελλάδας, μετά τις αποφάσεις στη Σύνοδο της ΕΕ στο Λάακεν.

Απάντηση Σημίτη: «Σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να προωθήσει μια πολυεθνική δύναμη (στο Αφγανιστάν)... θα δούμε από όλες αυτές τις δυνατότητες σε ποιες μπορούμε να συμμετάσχουμε και τι μπορούμε να συνεισφέρουμε. Σας είπα ότι η προτίμησή μας είναι να συνεισφέρουμε στην πιο ανθρωπιστική πλευρά. Δηλαδή, μπορεί να πάει ένα κινητό νοσοκομείο, μπορεί να δώσουμε μέσα μεταφοράς για τρόφιμα».

***

Για να ανακεφαλαιώσουμε:

Στην αρχή, στο ερώτημα αν θα στείλουν Ελληνες φαντάρους στο Αφγανιστάν απαντούσαν κατηγορηματικά (!)... «όχι». Μετά το έριξαν στον «ανθρωπισμό» και μιλούσαν για «ανθρωπιστική» βοήθεια. Κατόπιν πέρασαν στον... «υπερ-ανθρωπισμό» και διά στόματος πρωθυπουργού έλεγαν ότι θα στείλουν... νοσοκομείο. Τελικά, χτες, η κυβέρνηση Σημίτη, ως σύγχρονος ζηλωτής του Μεγαλέξανδρου και καβάλα στο Βουκεφάλα της υποτέλειας και της ιμπεριαλιστικής συνενοχής, ανακοίνωσε την αλήθεια: Εντός ενός μήνα φεύγουν οι πρώτοι 124 Ελληνες στρατιώτες για το Αφγανιστάν, μαζί με αεροπλάνα, δύναμη Μηχανικού κλπ. και από το «δε συμμετέχει η Ελλάδα» περάσαμε στο «ζήτω η Ελλάδα που συμμετέχει»!

Αυτό είναι το ΠΑΣΟΚ.


Ν. Μπ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ