Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΞΕΝΩΝΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΣΤΟΝ ΒΥΡΩΝΑ
Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας εργαζομένων και φιλοξενούμενων, απαιτεί το ΚΚΕ

Καταγγελία για την αντιεπιστημονική στάση της διοίκησης της ΜΚΟ, που καλεί θετικούς και αρνητικούς στον κορονοϊό εργαζόμενους να επιστρέψουν για δουλειά!

Αμεσες ενέργειες ώστε να προστατευτούν εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι στον ξενώνα ασυνόδευτων ανηλίκων «Teen Spirit II» στον Βύρωνα, που διαχειρίζεται η ΜΚΟ «Νόστος», ζητούν από την κυβέρνηση βουλευτές του ΚΚΕ, με Ερώτηση που καταθέτουν προς τους υπουργούς Εργασίας, Μετανάστευσης και Υγείας. Με αφορμή τα κρούσματα κορονοϊού σε 20 παιδιά και 8 εργαζόμενους, καταγγέλλουν την «αντιεπιστημονική και ανθυγιεινή στάση» των διοικούντων της ΜΚΟ.

Η διοίκηση έχει καλέσει όλους τους ασυμπτωματικούς εργαζόμενους, αρνητικούς και θετικούς στον ιό, να επιστρέψουν στη δουλειά! Συγκεκριμένα, όσοι βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα θα συνεχίσουν να εργάζονται με τα παιδιά, σε βάρδιες 72 ωρών! Μετά το πέρας της βάρδιάς τους θα πιάνουν δουλειά οι αρνητικοί στο τεστ, για αντίστοιχης διάρκειας βάρδια. Στην περίπτωση που το πρόγραμμα δεν βγαίνει, τότε θα αναμειχθούν θετικοί με αρνητικούς, φροντίζοντας να... τηρούν αποστάσεις, «πρόβλεψη» που εκτός από εξωφρενική είναι και απολύτως αδύνατη. «Σε καμία περίπτωση δεν μπορούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο κατά το δοκούν της κυβέρνησης και της κάθε ΜΚΟ», τονίζουν οι βουλευτές του Κόμματος μεταφέροντας τις καταγγελίες των εργαζομένων.

Παρέμβαση από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα

Την απαράδεκτη κατάσταση στη δομή φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων στηλιτεύει και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βύρωνα. Από την πρώτη στιγμή της γνωστοποίησης των κρουσμάτων ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», Βαγγέλης Γείτονας, επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας ώστε να υπάρξει ενημέρωση για την κατάσταση.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» απαιτεί: Να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα υγιεινής, να γίνεται συχνή απολύμανση των χώρων, να χορηγούνται δωρεάν όλα τα υλικά ατομικής υγιεινής. Για το διάστημα του υγειονομικού περιορισμού στη δομή φιλοξενίας να εξασφαλιστούν για όλους είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα και φάρμακα, συνολικά όλα τα απαραίτητα εφόδια για τη διαβίωση των φιλοξενούμενων προσφύγων. Δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους εργαζόμενους. Πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού σε όλες τις δομές. Αμεση στελέχωση των δομών φιλοξενίας προσφύγων, με αποκλειστική ευθύνη του κράτους και χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ