Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣΥΡΙΖΑ
Ανακατατάξεις σε πρόσωπα και αναβολή του συνεδρίου

Ανακατατάξεις προσώπων σε θέσεις - κλειδιά του κομματικού μηχανισμού και αναβολή του συνεδρίου πρότεινε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, στη χτεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, σε μια προσπάθεια να προετοιμάσει το κόμμα του ώστε με καλύτερους όρους να διεκδικήσει το χρίσμα της αστικής διακυβέρνησης.

Ο Αλ. Τσίπρας εισηγήθηκε καταρχάς την αναβολή του συνεδρίου, στο όνομα των υγειονομικών συνθηκών, στην πραγματικότητα - όπως λένε κύκλοι της Κουμουνδούρου - για να παγώσει διεργασίες και διαγκωνισμούς που μαίνονταν στο εσωκομματικό πεδίο.

Πρότεινε ακόμα την αντικατάσταση του Π. Σκουρλέτη από τον Δ. Τζανακόπουλο στη θέση του γραμματέα της ΚΕ και την τοποθέτηση του πρώτου στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου. Για την αλλαγή αυτή θα συνεδριάσουν το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και την Κυριακή η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμένονται κι άλλες αλλαγές στους κοινοβουλευτικούς τομείς ευθύνης, καθώς και στον κομματικό μηχανισμό.

Ο Αλ. Τσίπρας πρότεινε ακόμα να προχωρήσει διαδικτυακά η συζήτηση και έγκριση του προγράμματος από την ΚΕΑ, να συνεχιστούν η εγγραφή νέων μελών και η ανασυγκρότηση των οργανώσεων.

Αιτιολογώντας τις προτάσεις του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για «ευρύ ανασχηματισμό και αναδιάταξη δυνάμεων, για να ανανεώσουμε και να αναβαθμίσουμε τη συλλογική μας παρουσία και λειτουργία» και, παρουσιάζοντας το κόμμα του ως ικανότερο διαχειριστή των συμφερόντων της αστικής τάξης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «όχι μόνο κινείται δίχως πυξίδα και στρατηγική, αλλά και με πρωτοφανή ανικανότητα», προσθέτοντας πως «σε αυτή τη νέα συνθήκη έχουμε ιστορική ευθύνη να μη χάσουμε την επαφή με την κοινωνία», προκειμένου να ανανεώσει την ικανότητά του να χειραγωγεί λαϊκά στρώματα στα προτάγματα του κεφαλαίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ