Πέμπτη 3 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΙΕΚ ΑΤΤΙΚΗΣ
Διεκδίκηση μέτρων προστασίας για τη λειτουργία των σχολών

Να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας για να ανοίξουν όλες οι σχολές κανονικά ζητά ο Σύλλογος Σπουδαστών Δημόσιων ΙΕΚ Αττικής (ΣΥΣΔΙΕΚ) που όλο το προηγούμενο διάστημα ανέπτυξε πολύμορφη δράση για τους όρους των σπουδών και τα δικαιώματα των σπουδαστών μέσα στις συνθήκες της πανδημίας.

Ο ΣΥΣΔΙΕΚ επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν αξιοποίησε καθόλου όλο το προηγούμενο διάστημα για να βρεθούν χώροι ώστε να μη συνωστίζονται οι σπουδαστές, για να εξασφαλίσει τους απαραίτητους όρους για υγιεινή και ασφάλεια. «Το μοναδικό μέτρο που ακούσαμε είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας και μάλιστα χωρίς να λέει εάν θα είναι δωρεάν για όλους τους σπουδαστές», σημειώνει.

Ο Σύλλογος χαρακτηρίζει «για τα "μάτια του κόσμου"» την έναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων 1 έως 30 Σεπτέμβρη, καθώς άλλοι δουλεύουν «σεζόν ή έχουν γυρίσει στους τόπους καταγωγής τους, ενώ και για τους σπουδαστές που θα εισαχθούν φέτος ακόμη δεν είναι γνωστό ποιες ειδικότητες θα λειτουργήσουν ανά Δημόσιο ΙΕΚ».

Προβάλλει δε ένα σύνολο αιτημάτων για το ασφαλές άνοιγμα των Δημόσιων ΙΕΚ, που περιλαμβάνουν αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και έκτακτο κονδύλι για προσλήψεις, εξασφάλιση των απαραίτητων μέτρων (τακτικές απολυμάνσεις, αποφυγή συνωστισμού) και ατομικών μέσων προστασίας (μάσκες, αντισηπτικά), μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη με δημιουργία περισσότερων τμημάτων, να δοθεί η βεβαίωση σπουδών σε όλους τους τελειόφοιτους σπουδαστές και να μην αποτελεί προϋπόθεση η ολοκλήρωση της πρακτικής ειδικά για τη φετινή χρονιά, εξασφάλιση των αναγκαίων μέτρων προστασίας στους χώρους δουλειάς και πρακτικής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ