Τετάρτη 9 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ - ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ Κ23
Πληθώρα επιτυχιών για τα ελληνικά κουπιά

Απόλυτα επιτυχημένη ήταν η παρουσία της ελληνικής αποστολής στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας κάτω των 23 ετών που έγινε στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, με απολογισμό 5 μετάλλια (2 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα) και παρουσία πληρωμάτων σε 8 τελικούς. Η εμφάνιση των ελληνικών κουπιών και στη φετινή διοργάνωση, την πρώτη στο χώρο του αθλήματος μετά τη διακοπή της δράσης λόγω πανδημίας, αποτιμάται ως θριαμβευτική, δίνοντας συνέχεια στην αλυσίδα των διεθνών επιτυχιών σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες του αθλήματος.

Η Αννέτα Κυρίδου και η Ευαγγελία Αναστασιάδου χάρισαν στην Ελλάδα τα δύο χρυσά: Στον τελικό του σκιφ γυναικών η Α. Κυρίδου τερμάτισε 1η σε 7.39.60, διατηρώντας τον τίτλο που είχε κατακτήσει στην προηγούμενη διοργάνωση. Σπουδαία επιτυχία και για την Ευ. Αναστασιάδου στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, αφού αν και η νεότερη κωπηλάτρια του τελικού (18 ετών) κατάφερε να τερματίσει στην κορυφή με 7.49.51.

Στη δίκωπο των κοριτσιών, το δίδυμο Μαρίας Κυρίδου - Χριστίνας Μπούρμπου ανέβηκε για τρίτη φορά σε βάθρο ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στον τελικό στη Γερμανία. Οι δύο κωπηλάτριες τερμάτισαν 2ες με χρόνο 7.10.41, πίσω από τη βάρκα της Ρουμανίας, που χάρη σε ένα σπουδαίο σπριντ μετά τα μισά της κούρσας πέρασε το ελληνικό πλήρωμα και πήρε την πρωτιά με 7.08.80.

Το χάλκινο κατέκτησε η τετράκωπος των αγοριών με πλήρωμα τους Λεωνίδα Παλαιοπάνο - Καλανδαρίδη - Μπουκουβάλα και Θανάση Παλαιοπάνο, που τερμάτισαν στην 3η θέση με χρόνο 6.00.96. Μάλιστα η ελληνική βάρκα έχασε για μια ανάσα τη 2η θέση, την οποία τελικά πήραν οι Ιταλοί με 6.00.10, ενώ την πρωτιά κατέκτησαν οι Ρουμάνοι με 5.56.64.

Σπουδαία κούρσα για τον Αντώνη Παπακωνσταντίνου, που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του σκιφ ελαφρών βαρών, ανεβαίνοντας για δεύτερη χρονιά στο βάθρο του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο νεαρός κωπηλάτης διατηρήθηκε σε όλη την κούρσα στην 3η θέση, τερματίζοντας τελικά σε 7.08.19, πίσω από τον Ιταλό Τόρε (7.00.07) και τον Τσέχο Τσίντσιμπους (7.03.02).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ