Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΡΙΚΑΛΑ
Διαλύθηκαν δεκάδες χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών και υποδομών

Περιοδεία στις πληγείσες από τις έντονες βροχοπτώσεις περιοχές του νομού Τρικάλων πραγματοποίησαν την Κυριακή κλιμάκια της Τομεακής Επιτροπής Τρικάλων του ΚΚΕ. Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του Κόμματος με επικεφαλής τον Αχιλλέα Κανταρτζή, μέλος της ΚΕ, επισκέφθηκε το δήμο Φαρκαδόνας, και κλιμάκιο με επικεφαλής την Βάσω Μπακάση, περιφερειακή σύμβουλο, και τον Γιώργο Καΐκη, δημοτικό σύμβουλο, πήγε στην Τοπική Κοινοτητα Μεγάλων Καλυβίων του δήμου Τρικκαίων.

Συναντήθηκαν με κατοίκους, αγρότες και κτηνοτρόφους των συγκεκριμένων περιοχών και διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής, που ξεπερνά τα 30.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, εγκαταστάσεις, υποδομές και δίκτυα.

Η αγανάκτηση των κατοίκων ήταν έκδηλη, αφού δεν είναι η πρώτη φορά που πλημμυρίζουν οι περιοχές αυτές.

Στις συζητήσεις που έγιναν με τους πληγέντες αναδείχθηκαν οι ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τις καταστροφές, καθώς αν είχαν παρθεί τα κατάλληλα μέτρα και υπήρχαν υποδομές, δεν θα είχαμε την καταστροφή. Αναδείχθηκε επίσης η αναλγησία του κρατικού μηχανισμού, που ουσιαστικά άφησε τους κατοίκους εγκαταλελειμμένους, να προσπαθούν να σώσουν μόνοι τους τις περιουσίες τους.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ τόνισαν ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει και εδώ την πολιτική της «ατομικής ευθύνης», στην οποία φορτώνει τα πάντα και έχοντας ως μπούσουλα τη λογική «κόστος - όφελος» βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων. Για την πολιτική αυτή τα αντιπλημμυρικά έργα δεν είναι «έργα ανάπτυξης», δεν έχουν επιχειρηματικό ενδιαφέρον, δεν εξασφαλίζουν κέρδη στο κεφάλαιο, δεν χρηματοδοτούνται από την ΕΕ, καθώς χαρακτηρίζονται «μη επιλέξιμα». Αυτές τις επιλογές πληρώνει ο λαός, ακόμα και με τη ζωή του, επισημάνθηκε.

Τα κλιμάκια του ΚΚΕ δήλωσαν πως το Κόμμα είναι στο πλευρό τους, στηρίζοντας τις διεκδικήσεις για άμεσες και στο 100% αποζημιώσεις, αποκατάσταση των ζημιών, υλοποίηση έργων πρόληψης για παρόμοιες καταστάσεις. Κάλεσαν τους κατοίκους να οργανώσουν τον αγώνα τους για αυτά τα αιτήματα, γιατί μόνο έτσι θα καταφέρουν να αποσπάσουν κατακτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ