Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Με νέα κινητοποίηση απαντούν σήμερα οι καλλιτέχνες

«Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» έγραφε το πανό του ΠΜΣ στη χτεσινή κινητοποίηση
«Από ατομική ευθύνη χορτάσαμε. Τώρα μέτρα για την επιβίωση των εργαζομένων» έγραφε το πανό του ΠΜΣ στη χτεσινή κινητοποίηση
Νέα κινητοποίηση, σήμερα Τρίτη στις 14.30 στο υπουργείο Εργασίας, πραγματοποιούν καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο Θέαμα - Ακρόαμα, απαιτώντας άμεσα μέτρα στήριξης. «Θέλουν να δεχτούμε ότι θα πληρώσουμε ξανά εμείς την κρίση. Το επάγγελμά μας δεν έχει άλλα περιθώρια. Ακόμα και πριν από την εκδήλωση της κρίσης η πλειοψηφία ήταν στα όρια της επιβίωσης. Τώρα μπροστά μας έχουμε ένα αδιέξοδο, γι' αυτό δεν θα κάνουμε βήμα πίσω στις πιέσεις της κυβέρνησης και της μεγάλης εργοδοσίας. Συνεχίζουμε μαζικά, μαχητικά», σημειώνει στο κάλεσμά του ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Τη Δευτέρα το πρωί, μετά από κάλεσμα του ΠΜΣ, έγινε συγκέντρωση στα Προπύλαια και ακολούθησε πορεία μετά μουσικής στο υπουργείο Εργασίας, με βασικά συνθήματα να ανασταλούν τα χρέη σε εφορία, τράπεζες, ΔΕΚΟ, να επιδοτηθούν όλοι, και οι μακροχρόνια άνεργοι. Στην κινητοποίηση συμμετείχε ακόμα το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ), ενώ παρευρέθηκε και αντιπροσωπεία του ΣΕΗ.

Μπροστά στη μαζικότητα, μαχητικότητα και αποφασιστικότητα των διαδηλωτών η κυβέρνηση παρέταξε διμοιρίες των ΜΑΤ, την ίδια στιγμή που η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας αρνιόταν οποιαδήποτε συζήτηση. Τελικά, προγραμματίστηκε συνάντηση με εκπρόσωπο του υπουργείου Εργασίας σήμερα στις 3 μ.μ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ