Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠ. ΔΙΔΑΚΤΟΡΩΝ ΞΑΝΘΗΣ
Απαιτεί άμεση λύση στο ζήτημα της στέγασης

Κυριολεκτικά στο δρόμο πετά τους υποψήφιους διδάκτορες και μεταπτυχιακούς φοιτητές που διαμένουν στα περίπου 30 δωμάτια στο κτίριο εστιών της «ΕΚΤΕΝΕΠΟΛ» Ξάνθης η διοίκηση του ΔΠΘ. Οι φοιτητές καλούνται να αδειάσουν τα δωμάτιά τους με αφορμή την επικείμενη ανακαίνιση του κτιρίου, η οποία μπορεί να διαρκέσει από μερικούς μήνες μέχρι και έναν χρόνο σύμφωνα με τον σχεδιασμό, χωρίς να έχει εξασφαλιστεί παράλληλα η στέγασή τους.

Σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών και Υποψήφιων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής Ξάνθης καταγγέλλει τη διοίκηση του ΔΠΘ, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «όσο απαραίτητη είναι η ανακαίνιση του κτιρίου όπου διαμένουμε, τόσο απαράδεκτη είναι η στάση της διοίκησης, η οποία, ενώ προγραμματίζει αυτόν το διαγωνισμό εδώ και αρκετούς μήνες, δεν έχει πάρει κανένα μέτρο για να διασφαλίσει τη στέγασή μας για το διάστημα των εργασιών στο κτίριο». Ευθύνες καταλογίζει επίσης και στην κυβέρνηση, αφού σύμφωνα με τη διοίκηση απέρριψε αίτημα του Πανεπιστημίου για παραχώρηση κονδυλίου για την προσωρινή στέγαση των μεταπτυχιακών και διδακτορικών.

Ο Σύλλογος καλεί τη διοίκηση του Ιδρύματος να δώσει λύση, όπως την υπενοικίαση δωματίων σε ξενοδοχείο, καθώς και να επιτραπεί στους μεταπτυχιακούς και διδακτορικούς να καταθέσουν αιτήσεις για στέγαση και για το ακαδημαϊκό έτος 2020 - 2021.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ