Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
46ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Με μεγάλη επιτυχία, πέρασε στην Ιστορία ... αλλιώς!

Κορυφώθηκαν το Σάββατο οι εκδηλώσεις στην Πανεπιστημιούπολη, στου Ζωγράφου

«

Μπράβο στην ΚΝΕ, μπράβο στο ΚΚΕ! Είναι μεγάλη τονωτική ανάσα όχι μόνο για τη νεολαία αλλά για όλους τους εργαζόμενους», «Ο,τι και να κάνουν δεν μπορούν να φιμώσουν το ανατρεπτικό μήνυμα που εκπέμπουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ήθελαν να δείξουν ότι έχουν "παγώσει" όλα αλλά δεν το κατάφεραν, ήδη ο κόσμος μιλάει για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ».

Οι εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» κορυφώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου με τη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση, όπου μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο χώρο του Φεστιβάλ από πολύ νωρίς, το απόγευμα του Σαββάτου, με την αυστηρή τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων για την ασφάλεια και την προστασία της υγείας.

Θερμομετρήσεις, μάσκες, αποστάσεις, όλα τηρούνταν ευλαβικά, στο γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης.

Μάλιστα, η μεγάλη προσέλευση οδήγησε τους διοργανωτές από νωρίς να ετοιμάσουν έναν ακόμα χώρο, τα κοντινά γηπεδάκια του μπάσκετ, όπου τοποθέτησαν και εκεί τραπέζια και καρέκλες, καθώς και δύο μεγάλες οθόνες, απ' όπου ο κόσμος που γέμισε και αυτόν τον χώρο παρακολούθησε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Ιδιαίτερη στιγμή, το Σάββατο, πριν από τη συγκέντρωση, ήταν όταν στις οθόνες του Φεστιβάλ προβλήθηκε βίντεο αφιερωμένο στον σύντροφο Βαγγέλη Μπούτα που «έφυγε» την Παρασκευή από τη ζωή.


Ηταν ένα μεγάλο Φεστιβάλ, αλλιώτικο μα και γνώριμο ταυτόχρονα, που βροντοφώναξε το κάλεσμά του στον καθημερινό αγώνα για τα δικαιώματα στη μόρφωση, στη δουλειά, στην Υγεία, στη ζωή. Ηταν ένα Φεστιβάλ - ανάσα ελπίδας και αισιοδοξίας!

* * *

Ολα τα στιγμιότυπα που εκτυλίσσονται είναι για όλους πρωτόγνωρα.

Σε κάθε παρέα - όλοι καθισμένοι στα τραπεζάκια - δίνουν και παίρνουν οι συζητήσεις για όλα όσα βλέπουν.

Ο Βασίλης, 22 ετών, σπουδαστής πλοίαρχος στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Ασπροπύργου, ήρθε στο Φεστιβάλ για πρώτη φορά μαζί με συναδέλφους του ΚΝίτες. «Είναι μεγάλη υπόθεση, ανέφερε, ότι φέτος η ΚΝΕ κατάφερε να οργανώσει αυτήν την τεράστια εκδήλωση. Είναι το καλύτερο που μπορούσε να προσφέρει στους νέους σε αυτές τις συνθήκες. Τονώνει, εμψυχώνει. Δείχνει ότι δεν μπορεί κανείς να σταματήσει τους νέους ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν για ένα καλύτερο μέλλον».

Λίγο πιο πέρα, σε άλλη παρέα, η Ηλέκτρα, 24 ετών, μόλις έχει τελειώσει το Βιολογικό και τώρα είναι άνεργη, θα πει: «Μπορεί να μην είναι σαν τα άλλα Φεστιβάλ, όμως νομίζω ότι είναι πολύ πιο σημαντικό. Εχει άλλα χαρακτηριστικά. Γίνεται σε συνθήκες πάρα πολύ δύσκολες. Παντού απαγορεύσεις, περιορισμοί. Λίγο - πολύ λένε στους νέους τα κεφάλια μέσα, και εκτονώσου στο διαδίκτυο. Και έρχεται η ΚΝΕ, διοργανώνει το Φεστιβάλ και λέει στους νέους μην το βάζετε κάτω! Ομως, αν δεν το έκανε δεν θα ήταν η ΚΝΕ»...


Ο Γιάννης, 51 ετών, ηλεκτρολόγος σε ιδιωτική εταιρεία, ήρθε στο Φεστιβάλ με τον γιο του που είναι ΚΝίτης. Ο ίδιος δήλωσε πρώην ΠΑΣΟΚος: «Τα μέτρα προστασίας είναι εντυπωσιακά. Το ήξερα ότι θα ήταν έτσι. Είχα δει από την τηλεόραση τους εργαζόμενους κομμουνιστές συνδικαλιστές τι είχαν πετύχει την 1η Μάη. Μπράβο στην ΚΝΕ και το ΚΚΕ, είναι μεγάλη τονωτική ανάσα όχι μόνο για τους νέους αλλά για όλους τους εργαζόμενους».

Η Νικολέτα, 43 ετών, είναι ιδιωτική υπάλληλος σε εταιρεία. Η ίδια είπε: «Ηρθα για πρώτη φορά. Με έφερε η φίλη μου που είναι με το ΚΚΕ. Δεν περίμενα να είναι έτσι. Τέτοια οργάνωση δεν έχω δει αλλού. Είναι κάτι πολύ διαφορετικό από άλλες εκδηλώσεις. Ολη αυτή η εθελοντική προσπάθεια... Καταρχήν δεν έχω ξαναδεί τόσο πολλούς νέους μαζεμένους να διασκεδάζουν με τέτοιον ποιοτικό τρόπο. Δεν έχω λόγια να περιγράψω. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η προσπάθεια της ΚΝΕ είναι εξαίρετη».

Στην ίδια παρέα βρίσκεται η Ειρήνη, 41 ετών, επίσης ιδιωτική υπάλληλος, η οποία μεγαλώνει μόνη της ένα παιδί 6 ετών. «Εχω έρθει και σε άλλα Φεστιβάλ. Ομως, ότι τώρα η ΚΝΕ διοργάνωσε αυτό το Φεστιβάλ, έδειξε πως ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να φιμώσουν το ανατρεπτικό μήνυμα που εκπέμπουν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ. Ηθελαν να δείξουν ότι έχουν "παγώσει" όλα αλλά δεν το κατάφεραν, ήδη ο κόσμος μιλάει για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ. Είμαι σε αναστολή από το Μάρτη και δεν ξέρω τώρα που παρατάθηκε αυτό το μέτρο μέχρι πότε. Ζω με 534 ευρώ και με αυτά πληρώνω νοίκι και πρέπει να ζήσω και το παιδί μου. Τα κουτσοβολεύω. Ομως, είναι ζωή να λες κάθε μέρα έτσι; Και είναι χιλιάδες σαν και εμένα. Το φετινό σύνθημα του Φεστιβάλ, που νομίζω ότι είναι πολύ πετυχημένο, δείχνει ότι όλοι πρέπει να κάνουμε κάτι»...


ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Πλήθος κόσμου και μηνύματα στη Λαϊκή Σκηνή (2023-09-22 00:00:00.0)
«Ανάσα» αγώνα και αντεπίθεσης, μήνυμα μαχητικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ (2021-09-25 00:00:00.0)
Ενα μεγάλο ξέσπασμα της νεολαίας που τολμά, που αμφισβητεί και αγωνίζεται (2021-09-24 00:00:00.0)
«Οσα συμβαίνουν εδώ είναι αναντικατάστατα!» (2020-09-19 00:00:00.0)
Ο αγώνας για το δίκιο μας συνεχίζεται σε όλες τις συνθήκες! (2020-09-18 00:00:00.0)
Οι νέοι της ΚΝΕ συνεχίζουν τον αγώνα μας (2000-10-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ