Τρίτη 22 Σεπτέμβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Να βρει λύσεις αντί να συκοφαντεί τον αγώνα των μαθητών η Διεύθυνση Εκπαίδευσης

Προκαλεί το κοινό αίσθημα η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας με τις παρεμβάσεις της. Από τη μία συκοφαντεί τις μαθητικές κινητοποιήσεις, μιλώντας για «εθιμοτυπικές καταλήψεις» των μαθητών, και από την άλλη πανηγυρίζει για «την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής Εκπαίδευσης», όταν γνωρίζει ότι αυτό γίνεται με τα νήπια και τα προνήπια να στοιβάζονται σε ακατάλληλες αίθουσες, υπόγεια κ.λπ. και χωρίς τη λειτουργία όλων των ολοήμερων τμημάτων, αφού ακόμη δεν έχουν τοποθετηθεί οι νηπιαγωγοί που χρειάζονται.

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καλεί τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να αντιμετωπίσει τα εκατοντάδες προβλήματα που έχουν τα δημόσια σχολεία σε όλη την περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας και κυρίως στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, και να σταματήσει να συκοφαντεί το οργανωμένο μαθητικό κίνημα, που ζει καθημερινά τις απαράδεκτες συνθήκες μέσα στα σχολεία.

Καλεί τη Διεύθυνση να σταματήσει να στέκεται απέναντι από τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και να βρει λύσεις ώστε να εξασφαλιστούν νέα σχολεία, διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών, κάλυψη όλων των κενών στην παράλληλη στήριξη, στα τμήματα ένταξης, έγκριση των ολιγομελών τμημάτων, ασφαλής μεταφορά των μαθητών.

Καλεί όλους τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να σταθούν στο πλευρό των μαθητών, να οργανώσουν τον αγώνα τους καλώντας σε Γενικές Συνελεύσεις, βάζοντας στο στόχαστρο τους υπεύθυνους για όλη αυτήν την κατάσταση που βιώνουν κάθε μέρα τα παιδιά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ