Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΗ ΔΟΜΗ ΣΧΙΣΤΟΥ
Από τις 7 Σεπτέμβρη έχει να μαζέψει τα σκουπίδια ο δήμος

Ερώτηση του ΚΚΕ στη Βουλή και καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Περάματος

Η δομή στο Σχιστό
Η δομή στο Σχιστό
Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που διαμορφώνεται στην προσφυγική δομή στο Σχιστό, καθώς κοντεύει να κλείσει μήνας από την τελευταία φορά που έγινε αποκομιδή απορριμμάτων. Οπως καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Περάματος, με ευθύνη της κυβέρνησης της ΝΔ και της δημοτικής αρχής (ΣΥΡΙΖΑ) τα σκουπίδια δεν έχουν περισυλλεχθεί από τις 7 Σεπτέμβρη, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται σε σωρό εντός της δομής, μετατρέποντας το χώρο σε υγειονομική βόμβα για τους περίπου 2.000 πρόσφυγες και μετανάστες.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» έχει κάνει επανειλημμένες παρεμβάσεις για το συγκεκριμένο ζήτημα, παίρνοντας την απάντηση από τη δημοτική αρχή πως «δεν είναι υπεύθυνη για τη δομή και δεν έχει εισπράξει χρήματα γι' αυτόν το σκοπό». Σημειώνεται ότι σύμφωνα με σχετική Υπουργική Απόφαση, την ευθύνη για την αποκομιδή έχει η δημοτική αρχή Περάματος, για την οποία πληρώνεται με ανταποδοτικό τέλος.

Ερώτηση για το πρόβλημα κατέθεσε στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες «όχι απλώς ζουν μέσα στη δομή, αλλά κάποιοι από αυτούς κοιμούνται κάτω από τα δέντρα μέσα σε σκηνές, αλλά και εκτός! Πρόκειται κυρίως για άστεγους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τη Βικτώρια. Οι άνθρωποι αυτοί παραμένουν σε άθλιες συνθήκες, καθώς αν και δέχονται όλες τις υπηρεσίες από τη δομή, δεν λαμβάνουν πλέον επίδομα, δεν δικαιούνται στέγαση σε δομές φιλοξενίας, δεν σιτίζονται όλοι (με αποφάσεις του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΔΟΜ) και έχουν περάσει σχεδόν 3 μήνες χωρίς να έχουν γίνει σχετικές ενέργειες για την επίλυση των ζητημάτων αυτών».

Οι βουλευτές του Κόμματος ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς: Τι μέτρα θα πάρουν άμεσα και γρήγορα για να ανταποκριθεί η δημοτική αρχή Περάματος στην υποχρέωσή της για την αποκομιδή των σκουπιδιών από τη δομή του Σχιστού; Τι προβλέπεται να γίνει με τους πρόσφυγες που μεταφέρθηκαν από τη Βικτώρια και δεν έχει προνοήσει κανείς για την ένταξή τους μέχρι τώρα, παίρνοντας υπόψη τόσο την έξαρση του κορονοϊού όσο και την αλλαγή πλέον των καιρικών συνθηκών;


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ