Σάββατο 3 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 4 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Φ/Γ «ANGELIC GLORY»
Χωρίς τέλος η Οδύσσεια των 23 ναυτικών

Η κυβέρνηση να δώσει λύση τώρα!

Δεν έχει τέλος η Οδύσσεια των 23 ναυτεργατών του Φ/Γ «Angelic Glory» οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο πλοίο τους, ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ, εγκαταλειμμένοι όχι μόνο από την εργοδοσία αλλά και από όλους τους αρμόδιους κρατικούς φορείς. Με δεύτερη επιστολή τους, που έφτασε στην εφημερίδα μας, οι ναυτεργάτες μεταξύ άλλων αναφέρουν:

«Από τις 3 Σεπτεμβρίου το πλοίο κατασχέθηκε (λόγω χρεών) και επίσημα από την τράπεζα Royal Bank of Scotland (R.B.S.). Παραμείναμε σε απόλυτη καραντίνα για 14 μέρες σύμφωνα με τους ισχύοντες τοπικούς κανονισμούς λόγω κορονοϊού. Βέβαια από τις 26 Ιουλίου που αναχωρήσαμε από τον τελευταίο λιμένα εκφόρτωσης δεν έχουμε έρθει σε επαφή με κανέναν άνθρωπο πέραν του "βατσιμάνη", που βρίσκεται επί του πλοίου από όταν αυτό κατασχέθηκε από την τράπεζα.

Η εταιρεία από τη μία μας έχει εντελώς εγκαταλείψει, λέγοντας ότι το πλοίο έχει κατασχεθεί και δεν έχει πλέον καμία ευθύνη για εμάς (αφού πρώτα εισέπραξε από τον τελευταίο ναυλωτή - κολοσσό ένα σωρό χρήματα, χωρίς να καταβάλει σε εμάς όχι μόνο τους μισθούς μας από τον Ιούλιο και εντεύθεν αλλά ούτε καν τα bonus καθαρισμού αμπαριών και δεξαμενών ζυγοσταθμίσεως που της πλήρωσε ο εν λόγω ναυλωτής), αλλά από την άλλη απαιτεί να τηρούμε καθημερινώς τη γραφειοκρατία της, τηρώντας κανονικά και απαρέγκλιτα τις βάρδιες μας και όλο τον ISM-ISPS της...

Ειδικά το οικονομικό αδιέξοδο έχει παραλύσει εμάς και τις οικογένειές μας, που κυριολεκτικά δεν έχουν να φάνε, και όπως σας έχουμε προαναφέρει σε προηγούμενη επιστολή μας, η διαχειρίστρια εταιρεία μάς έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να πάρουμε ούτε σεντ για όσο μας κρατάει ομήρους επί του πλοίου! Ακόμα και που της ζητάμε εντόνως και επιτακτικά να κανονίσει τον επαναπατρισμό μας, αυτή αδιαφορεί πλήρως, παραπέμποντάς μας στην τράπεζα... Οπως εύλογα καταλαβαίνετε, έχουμε πλέον καταρρεύσει ψυχολογικά και ποιος ξέρει τι άλλα "βασανιστήρια" μας επιφυλάσσει το μέλλον...».

Τέλος, αφού παραθέτουν μια σειρά από προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν συγκεκριμένα μέλη του πληρώματος και τα οικονομικά βάρη των οικογενειών τους, που δεν μπορούν να τις στηρίξουν, καταλήγουν στην επιστολή τους: «Οσο για τους κρατικούς φορείς, όπως το ελληνικό προξενείο και τα συναρμόδια υπουργεία; Ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η πλήρης αναισθησία. Το πλοίο όπως γνωρίζετε φέρει ελληνική σημαία και διαβιούν - εργάζονται επί αυτού 7 Ελληνες και 16 Φιλιππινέζοι ναυτεργάτες...».

Σημειωτέον, μετά τη δημοσιοποίηση της πρώτης επιστολής των ναυτεργατών βουλευτές του ΚΚΕ έθεσαν το ζήτημα στη Βουλή, ενώ παρέμβαση στους αρμόδιους φορείς έκαναν και τα ναυτεργατικά σωματεία, χωρίς μέχρι στιγμής - όπως προκύπτει από τα παραπάνω - το υπουργείο Ναυτιλίας να έχει δώσει λύση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ