Τετάρτη 7 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΔΙΕΘΝΗ
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ
Συνάντηση Μέρκελ - Τιχανόφσκαγια

ΒΕΡΟΛΙΝΟ - ΜΙΝΣΚ.--

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο, Αγκελα Μέρκελ, είχε χτες στο Βερολίνο η επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, η οποία ήταν υποψήφια πρόεδρος στη Λευκορωσία στις εκλογές της 9ης Αυγούστου.

Σε συνέντευξή της (FAZ) η Τιχανόφσκαγια εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο «δεν αναγνωρίζεται ως Πρόεδρος» από τη Γερμανία και πολλές άλλες χώρες, όπως και για τις κυρώσεις της ΕΕ «σε άτομα που ευθύνονται για τη βία» στη χώρα. «Χρειαζόμαστε επειγόντως αυτήν τη βοήθεια», είπε, προσθέτοντας πως «το σημαντικό τώρα είναι να ξεκινήσει ένας διάλογος με τις αρχές», ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι «η καγκελάριος θα χρησιμοποιήσει την επιρροή της στον κόσμο, ώστε αυτός ο διάλογος να πραγματοποιηθεί».

«Δεν θέλουμε να μιλήσουμε με τον ίδιο τον Λουκασένκο, αλλά με εκείνους που έχουν ευθύνες στην κυβέρνηση. Και όταν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, αυτό θα είναι το πρώτο βήμα προς τη νίκη μας», είπε η επικεφαλής της λευκορωσικής αντιπολίτευσης.

Εξέφρασε δυσαρέσκεια για τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, που αναγνώρισε τον Λουκασένκο ως «έναν εύκολο για αυτόν Πρόεδρο» και κατηγόρησε τη Ρωσία για «ανάμειξη» στη Λευκορωσία μέσω ΜΜΕ και προπαγάνδας. Ωστόσο, εμφανίστηκε «πεπεισμένη ότι ένας άλλος, δημοκρατικά εκλεγμένος Πρόεδρος στη Λευκορωσία θα συνεχίσει να επιδιώκει καλές σχέσεις με τη Ρωσία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ