Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Ο Μπάιντεν ... στοχεύει τους Ελληνοαμερικανούς

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Το «όραμά» του για τις σχέσεις με την Ελλάδα παρουσίασε το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, του υποψήφιου των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοέμβρη. Οπως και οι προηγούμενοι, με στόχο τις ψήφους των Ελληνοαμερικανών, έταξε ότι «θα λύσει το Κυπριακό» και επιπλέον ότι «θα αντιδράσει στην τουρκική συμπεριφορά που παραβιάζει το Διεθνές Δίκαιο ή τις συμμαχικές δεσμεύσεις της στο ΝΑΤΟ», «θα σταματήσει τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τα τουρκικά αεροσκάφη» και θα «εγγυηθεί τα δικαιώματα της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας».

Νωρίτερα, το επιτελείο του Μπάιντεν ανακοίνωσε πως συγκέντρωσε 383 εκατομμύρια δολάρια μέσα στο Σεπτέμβρη από διάφορους χρηματοδότες της προεκλογικής εκστρατείας. Η διευθύντρια της προεκλογικής εκστρατείας του Μπάιντεν, Τζεν Ο'μάλι Ντίλον, διαπίστωσε «εντυπωσιακή οικονομική ρευστότητα 432 εκατομμυρίων δολαρίων», επιβεβαιώνοντας την επιρροή του κόμματος σε σημαντικό τμήμα της αστικής τάξης στις ΗΠΑ.

Επίσης, η υποψήφια αντιπρόεδρος των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις, ανέστειλε τις μετακινήσεις της έως την Κυριακή λόγω επιβεβαιωμένου θετικού κρούσματος Covid-19 στο περιβάλλον της.

Το βράδυ της Τετάρτης, ο Πρόεδρος Τραμπ συνέχισε την προεκλογική συγκέντρωση στην Αϊόβα, η οποία θεωρείται από τις «αμφίρροπες» πολιτείες, που θα πρέπει να κερδίσει προκειμένου να νικήσει στις προεδρικές εκλογές.

Χτες βράδυ είχε προγραμματίσει συγκέντρωση στη Βόρεια Καρολίνα. Σήμερα, Παρασκευή, σχεδιάζει περιοδεία στη Φλόριντα και την Τζόρτζια και αύριο Σάββατο θα εκφωνήσει ομιλίες στο Μίσιγκαν και το Ουισκόνσιν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ