Παρασκευή 16 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΛΑΡΙΣΑΣ
Ανησυχία από τα υγειονομικά πρωτόκολλα - «λάστιχο» στα σχολεία του νομού

Εντονη ανησυχία σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς της Λάρισας έχει προκαλέσει ο εντοπισμός κρουσμάτων κορονοϊού σε δύο μέχρι στιγμής μαθητές σχολείων του νομού. Ηδη έχουν σταματήσει τα μαθήματα σε τμήμα του Ενιαίου Λυκείου Ελασσόνας και του 27ου Δημοτικού Λάρισας. Η συγκεκριμένη εξέλιξη έρχεται να επιβεβαιώσει την ανησυχία των μαθητών και τα αιτήματα για ολιγομελή τμήματα, επιπλέον προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας και εκπαιδευτικών, τα οποία εκφράστηκαν μέσα από τις κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών στην πόλη.

Κλιμάκιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Λάρισας, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Πέτρο Κρίκη, βρέθηκε από το πρωί στις πύλες του σχολείου και συζήτησε με γονείς και με τη διεύθυνση, εντοπίζοντας την ανάγκη να γίνουν άμεσα απολύμανση του σχολείου και ιχνηλάτηση με τεστ σε όλους τους μαθητές, στο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Στην ανακοίνωσή της η «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Λαρισαίων αναδεικνύει την ανεύθυνη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας της μαθητικής κοινότητας και των οικογενειών τους, αλλά αντίθετα, με εντολές των προϊσταμένων της Εκπαίδευσης, προτρέπουν τους διευθυντές να καθησυχάζουν γονείς και μαθητές, με τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται «λάστιχο». Η «Λαϊκή Συσπείρωση» καταγγέλλει πως στο 27ο Δημοτικό Σχολείο η διεύθυνση της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης πίεζε την διευθύντρια να καθησυχάσει τους γονείς και να λειτουργήσει το σχολείο κανονικά πριν γίνει απολύμανση στο κτίριο, και προσθέτει ότι «η δημοτική αρχή, παίζοντας το γνωστό "μπαλάκι των ευθυνών" με τον ΕΟΔΥ και το υπουργείο για το ποιος είναι τελικά υπεύθυνος, καθυστέρησε να στείλει συνεργείο καθαριότητας (εργολάβο), αποδεικνύοντας πως είναι ανέτοιμη μπροστά στις αυξημένες ανάγκες».

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και των γονέων και διεκδικεί:

-- Πραγματοποίηση δωρεάν τεστ σε όλους τους μαθητές του τμήματος όπου επιβεβαιώνεται κρούσμα, καθώς και στις στενές επαφές αυτού. Μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα να κλείνει το τμήμα και να γίνεται απολύμανση του σχολείου.

-- Παρουσία υγειονομικών στα σχολεία, σύνδεση του σχολείου με τις ΤΟΜΥ για την επαρκή παρακολούθηση της υγείας των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και των στενών επαφών αυτών.

-- Προγραμματισμό με ευθύνη του κράτους δωρεάν επαναλαμβανόμενων προληπτικών τεστ στα σχολεία, για λόγους πρόληψης και περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού.

-- Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης του προσωπικού καθαριότητας σε πλήρους. Προσλήψεις επιπλέον μόνιμου προσωπικού στην καθαριότητα των σχολείων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μόνο με «ατομική ευθύνη» το άνοιγμα των σχολείων (2022-09-09 00:00:00.0)
Ανησυχία για τον τρόπο αντιμετώπισης των κρουσμάτων στα σχολεία (2020-10-22 00:00:00.0)
Αυξημένα κρούσματα σε χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας (2020-10-21 00:00:00.0)
Στοιχεία - «φάντασμα» για να δείξει ότι στα σχολεία όλα πάνε καλά! (2020-10-13 00:00:00.0)
Πληθαίνουν τα κρούσματα σε σχολεία (2020-09-22 00:00:00.0)
Διαμαρτυρία στο 4ο Γυμνάσιο για τον τρόπο διαχείρισης του κρούσματος κορονοϊού από την κυβέρνηση (2020-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ