Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Κάλεσμα ετοιμότητας ενάντια στον αντεργατικό σχεδιασμό κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας

Ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στις 29 Οκτώβρη για τον προετοιμαζόμενο νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης

Κάλεσμα ετοιμότητας στους εργαζόμενους και τα συνδικάτα, απέναντι στο νέο νόμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων που ετοιμάζουν κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία, απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο.

Στο πλαίσιο αυτό, αναλαμβάνει πρωτοβουλία οργανώνοντας σχετική ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης την Πέμπτη 29/10, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως στην Αθήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ έχει ως εξής:

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει διαψεύσει έως τώρα την καταγγελία του ΠΑΜΕ πως ο ΣΕΒ στις 7 Οκτώβρη παρέδωσε στο υπουργείο Εργασίας τις απαιτήσεις του, με προμετωπίδα την ψήφιση νέου συνδικαλιστικού νόμου, δηλαδή τον περιορισμό της λειτουργίας των συνδικάτων και την κατακρεούργηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

Την ίδια στιγμή που μέσω διαρροών σε ΜΜΕ παρουσιάζονται αντιδραστικές πλευρές του νέου συνδικαλιστικού νόμου, οι οποίες συνιστούν ένα νέο ιδιώνυμο δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης, η κυβέρνηση κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό το περιεχόμενό του.

Είναι σαφές ότι η κυβέρνηση αναζητά την κατάλληλη χρονική στιγμή ώστε να αιφνιδιάσει τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να είναι σε ετοιμότητα, ώστε ο αιφνιδιασμός κυβέρνησης - μεγαλοεργοδοσίας να πέσει στο κενό. Με μαζικό, ενωτικό, ταξικό αγώνα να αχρηστεύσουμε τα σχέδιά τους.

Το ΠΑΜΕ την Πέμπτη 29 Οκτώβρη, στις 6 μ.μ., προχωρά σε ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης στην πλατεία Μητροπόλεως, με θέμα την προσπάθεια δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης με νέο νόμο, ο οποίος αν έχουν βάση τα δημοσιεύματα του φιλοκυβερνητικού Τύπου, θα κάνει τον νόμο Λάσκαρη να ωχριά».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ