Σάββατο 17 Οχτώβρη 2020 - Κυριακή 18 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΖΑΝΗ
Νέο lockdown για 14 μέρες

Κάλεσμα αγώνα από την ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Φωτ. αρχείου
Φωτ. αρχείου
Σε lockdown από τις 6 το πρωί της Παρασκευής και για 14 μέρες (έως τις 29 Οκτώβρη) τέθηκε η ΠΕ Κοζάνης, μετά από εισήγηση της Ειδικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας. Ο νομός Κοζάνης, όπου έχει σημειωθεί, σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εκτεταμένη διασπορά του ιού, είναι ο πρώτος της χώρας που εντάσσεται στο «Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 - Αυξημένου Κινδύνου». Μεταξύ άλλων, προβλέπονται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους εργασίας και όλους τους εξωτερικούς χώρους, αναστολή όλων των συναθροίσεων σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, απαγόρευση μετακίνησης εκτός της ΠΕ Κοζάνης, αναστολή λειτουργίας λιανεμπορίου, εστίασης, δικαστηρίων κ.λπ. Η λειτουργία των σχολείων και των άλλων εκπαιδευτικών δομών συνεχίζεται, με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού, ενώ για τα ΑΕΙ θα ισχύει μόνο η τηλεκπαίδευση.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ τονίζει χαρακτηριστικά πως «ο χρόνος της κυβέρνησης τελείωσε!» και απαιτεί άμεσα και ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας και των δικαιωμάτων του λαού. Σημειώνει την ευθύνη της κυβέρνησης και των τοπικών αρχών και καλεί τον λαό να μη δείξει καμία αναμονή, αντιθέτως να δυναμώσει τη διεκδίκηση και τον αγώνα για μέτρα ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Στο πλαίσιο αυτό, η ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ προγραμματίζει συνέντευξη Τύπου την ερχόμενη Τρίτη το πρωί, στην Κοζάνη, στην οποία θα μιλήσουν ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ, η Χάρις Λαμπαδά, μέλος της ΕΠ Δ. Μακεδονίας και νοσοκομειακή γιατρός, όπως και η Τίνα Κουζιάκη, Γραμματέας της ΤΕ Κοζάνης.

Πληθαίνουν τα κρούσματα σε σχολικές μονάδες και τμήματα

Οπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι Μαθητικές Οργανώσεις Κοζάνης της ΚΝΕ, τις τελευταίες μέρες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους το 4ο ΓΕΛ, το Εσπερινό ΕΠΑΛ, όπως και τμήματα του 3ου Γυμνασίου, του 1ου ΓΕΛ, του 2ου ΓΕΛ και του 3ου ΓΕΛ της Κοζάνης.

Οι Μαθητικές Οργανώσεις της ΚΝΕ απαιτούν την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία των μαθητών, καταγγέλλοντας παράλληλα την τρομερή καθυστέρηση στην ανταπόκριση της πολιτείας για τα σχολεία στα οποία εμφανίζονται κρούσματα. Η ανακοίνωση αναφέρει πως «υπάρχουν σχολεία και τμήματα που ενώ έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές, αυτά συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά μέχρι και σήμερα». Ακόμα, προσθέτει πως γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές αναγκάζονται να πληρώνουν εκατοντάδες ευρώ από την τσέπη τους για την ιχνηλάτηση, «που θα έπρεπε να είναι δωρεάν και με κρατική ευθύνη για όλους όσοι έρχονται σε επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα».

Επιπλέον, η ανακοίνωση προσθέτει πως η κατάσταση αυτή επιβεβαιώνει «ότι ο αγώνας και τα αιτήματα των μαθητών για μέτρα προστασίας στα σχολεία είναι κάτι παραπάνω από δίκαιος», σημειώνοντας επίσης πως τίθεται σε κίνδυνο η εκπαιδευτική διαδικασία σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν λάβει άμεσα μέτρα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυναμική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη (2022-01-21 00:00:00.0)
Εκατοντάδες καταργήσεις σχολείων και τμημάτων αντί για μέτρα αραίωσης των μαθητών (2021-09-08 00:00:00.0)
Με το «καλημέρα» αυξάνονται τα κρούσματα στα σχολεία! (2021-04-16 00:00:00.0)
Εξαρση κρουσμάτων και σε σχολεία της Χαλκίδας (2021-01-27 00:00:00.0)
Θριάμβευσε ο αυταρχισμός! (2005-01-22 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ