Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Κινητοποιήσεις στις εστίες για τη λήψη μέτρων υγιεινής

Την καθυστέρηση στην ενημέρωση και τη λήψη μέτρων προστασίας για την υγεία των φοιτητών που διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ καταγγέλλει ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητικών Εστιών Θεσσαλονίκης.

Αν και από την Παρασκευή έχουν βρεθεί δύο κρούσματα κορονοϊού ανάμεσα σε φοιτητές που διαμένουν στις εστίες, όπως καταγγέλλει ο ΣΟΦΕΘ δεν έχει γίνει από πλευράς Πανεπιστημίου καμία κίνηση για τον περιορισμό της διασποράς του ιού και την προστασία της υγείας των φοιτητών, την ίδια ώρα που «η Πρυτανεία προκλητικά δηλώνει πως από την πρώτη στιγμή πάρθηκαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα».

Τα μέλη του ΣΟΦΕΘ πραγματοποίησαν δύο κινητοποιήσεις χτες στη διεύθυνση των εστιών και απέσπασαν δέσμευση για πραγματοποίηση απολύμανσης σήμερα. Παράλληλα καλούν τους οικότροφους φοιτητές να συμμετάσχουν σε έκτακτη Γενική Συνέλευση σήμερα Τετάρτη, στις 8 μ.μ. έξω από τις Α' ΦΕΘ.

Ο ΣΟΦΕΘ διεκδικεί:

Τώρα να γίνουν τεστ σε όλους τους φοιτητές και τους εργαζομένους των εστιών, όπως και στους οικείους τους, με ευθύνη της κυβέρνησης και της Πρυτανείας.

Να δοθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας δωρεάν.

Να υλοποιηθεί το πάγιο αίτημα των φοιτητικών συλλόγων για συνεχείς δειγματοληπτικούς ελέγχους από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, που θα είναι αποκλειστικά επιφορτισμένο με την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Να απολυμανθούν τώρα όλοι οι χώροι, ο διάδρομος, η λέσχη.

Να ανοίξει η δεύτερη διανομή φαγητού και να επεκταθεί η λειτουργία του ωραρίου του εστιατορίου, με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τη σίτιση.

  • Σε κινητοποίηση με αντίστοιχα αιτήματα καλεί και ο Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής, σήμερα Τετάρτη στις 12.30 το μεσημέρι, στη διοίκηση του Τμήματος, η οποία μετά τον εντοπισμό δεύτερου κρούσματος κορονοϊού στη σχολή αποφάσισε να προχωρήσει με ημίμετρα, κλείνοντας τα εργαστήρια, χωρίς πρόβλεψη για απολυμάνσεις και επαναλαμβανόμενα τεστ σε όλους τους φοιτητές.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ