Τετάρτη 21 Οχτώβρη 2020
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΝΕΟΛΑΙΑ (ΤΕΤΡΑΣΕΛΙΔΟ)
ΟΠ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δραστηριότητες για την 28η Οκτωβρίου και την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης

Από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
Από την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης
Πλούσια και πολύμορφη δραστηριότητα οργανώνει η ΟΠ Κεντρικής Μακεδονίας της ΚΝΕ ενόψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου, με την οποία επιδιώκει την επαφή και αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, τη συζήτηση και τον προβληματισμό γύρω από τα συμπεράσματα που μπορούν να αξιοποιηθούν για την οργάνωση του αγώνα σήμερα. Η δραστηριότητα αυτή θα κορυφωθεί το Σάββατο 31 Οκτώβρη με μαζική πικετοφορία στις 12 μ. στο κέντρο της πόλης, για την Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης.

Προγραμματίζονται:

Σήμερα Τετάρτη: Στις 19.00, στην αίθουσα 4 ΟΠΕ στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ, εκδήλωση με τίτλο «Συμπεράσματα για τη συνταρακτική δεκαετία του 1940: Οι λαοί θα νικήσουν!». Θα μιλήσουν ο Γιώργος Μαργαρίτης, καθηγητής Σύγχρονης Ιστορίας στο ΑΠΘ, και ο Δαμιανός Μπαλασούλης, μέλος του Γραφείου Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

Αύριο Πέμπτη:

-- Στις 20.00, στα σκαλιά της ΣΘΕ του ΑΠΘ, προβολή ταινίας. Θα χαιρετίσει ο Γιώργος Καψάλης, μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κ. Μακεδονίας της ΚΝΕ.

-- Στις 19.00, η ΟΒ Λιτόχωρου διοργανώνει προβολή του ντοκιμαντέρ «Οι παρτιζάνοι των Αθηνών» στα γραφεία του ΚΚΕ στο Λιτόχωρο.

Σάββατο 24 Οκτώβρη:

-- Στις 11.30, από την Οσία Ξένη θα ξεκινήσει ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Ε' Διαμερίσματος.

-- Στις 11.30, από το Αγαλμα Βενιζέλου θα ξεκινήσει ιστορικός περίπατος των Μαθητικών ΟΒ Κέντρου και Τούμπας.

-- Στις 12.30, οι Μαθητικές ΟΒ Δυτικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν ιστορικό περίπατο που θα ξεκινήσει από την Πλατεία Επταλόφου στους Αμπελόκηπους.

-- Η Περιφερειακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης διοργανώνει ιστορικό περίπατο στον Χορτιάτη. Αναχώρηση με λεωφορεία στις 8.30, από το Αγαλμα Βενιζέλου.

-- Στις 18.00, οι Μαθητικές ΟΒ της Κατερίνης οργανώνουν ιστορικό περίπατο στην πόλη της Κατερίνης.

Κυριακή 25 Οκτώβρη:

-- Στις 12.30, οι Μαθητικές ΟΒ Δυτικής Θεσσαλονίκης προγραμματίζουν ιστορικό περίπατο που θα ξεκινήσει από το Γεντί Κουλέ στις Συκιές.

-- Στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, θα γίνει εκδήλωση - προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.

-- Στις 19.00, στον πεζόδρομο Καλαμαριάς οι Μαθητικές ΟΒ της Καλαμαριάς διοργανώνουν παιχνίδια για μαθητές «μάθε την αλήθεια, πάλεψε για αυτήν».

Πέμπτη 29 Οκτώβρη: Στις 19.00, στην αυλή του ΠΑΜΑΚ, προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για την 28η Οκτωβρίου και τα συμπεράσματα της περιόδου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Θοδωρής Σταϊκόπουλος, μέλος του Γραφείου Σπουδάζουσας Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ.

Παρασκευή 30 Οκτώβρη:

-- Στις 19.00, οι μαθητές της Θέρμης διοργανώνουν σύσκεψη με θέμα «Οι ναζί στη φυλακή. Ο αγώνας ενάντια στο σύστημα που γεννά τον φασισμό συνεχίζεται» και προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

-- Στις 19.00, οι μαθητές στα Λύκεια Καλαμαριάς διοργανώνουν σύσκεψη με το ίδιο θέμα και την προβολή.

Κυριακή 1 Νοέμβρη: Στις 19.00, στο Στέκι Πολιτισμού και Νεανικής Δημιουργίας της ΚΝΕ, οι Μαθητικές Οργανώσεις του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν προβολή του ντοκιμαντέρ της ΚΝΕ για τη δίκη της Χρυσής Αυγής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ